Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo
26 mei 2011
Reageer

Inge-Mirjam Bosveld

Inge-Mirjam in het kort

Naam: Inge-Mirjam Bosveld

Burgerlijke staat: Getrouwd

Moeder van twee zoons

Inge-Mirjam op Twitter: www.twitter.com/Bosvrucht

(body)

Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

Vrolijk, kritisch en sociaal.

Het motto van Eva is 'Zij maakt verschil'. Hoe wil jij verschil maken?
In de eerste plaats hoop ik thuis verschil te maken voor mijn kids. Daarnaast hoop ik met mijn werk ook mensen te raken. Mijn zwager kwam eens enthousiast naar me toe met een artikel uit Eva over de seksuele opvoeding van tieners. Het had hem geholpen in de situatie van toen. Hij wist overigens niet eens dat ik het geschreven had!

Wat is je slechtste eigenschap?
Ik zie snel leeuwen en beren op de weg. Ik denk snel: oh, dat lukt vast niet. Hoewel ik eigenlijk heel optimistisch ben, kan ik toch een beetje tobberig zijn.

Wat is je mooiste ervaring bij Eva?
Oh, dat is moeilijk! Tijdens het Vriendinnenweekend van november 2010 mochten de vrouwen strikjes bij elkaar omdoen en daarbij een zegenbede of wens uitspreken. Dat hebben we als team van Eva toen ook bij elkaar gedaan. Het was heel bijzonder om de zaal zo te zien. Zegenend.

Ben je een ochtendmens of een avondmens?
Ik ben eerder een ochtendmens dan een avondmens. Maar het is niet zo dat ik om zeven uur 's morgens fris en fruitig naast mijn bed sta.

Liever een boek of liever een film?
Op vakantie lees ik het liefst een boek, door het jaar heen kijk ik meer films.
Een boek dat wel heel erg indruk op me gemaakt heeft is De Vliegeraar van Khaled Hosteini. Hij zorgde ervoor dat ik Afghanistan met andere ogen ging bekijken. Er wonen daar ook gewoon mensen. Het is misschien een beetje een open deur, maar God houdt ook van hen. Dat kwam toen heel dichtbij. Het boek maakte Afghanistan menselijker of tastbaarder voor me.

Films als A beautiful mind, The shawshank redemption, The green mile en Brothers vind ik mooi. A beautiful mind heb ik zelfs in één ruk uitgekeken. Dat doe ik bijna nooit!

Wat is het mooiste compliment dat je ooit gekregen hebt?
Iemand zei een keer tegen me: 'Jij hebt zo'n grote woordenschat!' Dat vond ik heel leuk. Maar het mooiste is als mijn kinderen tegen me zeggen: 'Je bent de liefste moeder van de hele wereld'.

Zijn er andere tijdschriften die je graag leest? Welke?
Jazeker. Ik lees graag de Psychologie, J/M Magazine, Elsevier, CV Koers en vakbladen als Communicatie en E-merce, die mijn man ook leest, en dan incidenteel wel eens een damesblad.

Waar heb jij een zwak voor?

Ik heb een zwak voor mooie fietsen. Een mooie Gazelle of een Batavus. Ik heb net een nieuwe: een Batavus Mambo Spirit. Op mijn vorige fiets heb ik dertien jaar gefietst, dus ik hou het aardig in bedwang :). Oh, en Crocky Chips Bolognese, ook een zwakte!

Reacties