Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo
26 mei 2011
Reageer

Roy Vogelaar

Roy in het kort

Naam: Roy Vogelaar

Burgerlijke staat: ongehuwd (maar wel verliefd :-))

Roy heeft geen kinderen

Roy op Twitter: www.twitter.com/royvogelaar

(body)

Hoe zou je jezelf omschrijven in 3 woorden?
Enthousiast, mensenmens, (levens)genieter.

Het motto van Eva is 'Zij maakt verschil'. Hoe wil jij verschil maken?

Ik hoop verschil te maken voor God door met jongeren op te trekken en hen mee te nemen in het volgen van Jezus. Ik hoop dat ze zien dat ik verschil maak en dat ze dat dan zelf ook willen. Als je Jezus volgt, ga je meer op Hem lijken. Als je meer op Hem lijkt, ben je automatisch een verschilmaker, want Hij was de grootste Verschilmaker ooit.

Wat is je slechtste eigenschap?
Als dingen niet worden geregeld zoals ik het zou regelen, dan word ik chagerijnig. Vooral naar mijn naaste omgeving. Ik ben een beetje een control freak, denk ik.

Wat is je mooiste ervaring bij Eva?
Eva's vriendinnenweekend vond ik heel mooi. Iedereen komt dan bij elkaar. De hele redactie was er. Iedereen benut zijn eigen kracht en dan zie je dat het werkt. Dat vind ik mooi. Ieder evenement vind ik eigenlijk mooi, ieder evenement is een echt Eva-momentje.

Ben je een ochtendmens of een avondmens?
Allebei eigenlijk. Ik heb mijn slaap wel nodig, maar ik kak 's avonds niet in ofzo. Als ik 's avonds laat nog met een paar jongeren zit te praten, maak ik het graag laat. Maar goed, daar kom ik ook vroeg m'n bed voor uit als het moet :-).

Liever een boek of liever een film?
Ik lees liever een boek, denk ik. Boeken van Shane Claiborne of Daniel de Wolf, bijvoorbeeld. Zij volgen Jezus op een heel radicale en soms grappige manier. Dat triggert me.

Wat is het mooiste compliment dat je ooit gekregen hebt?
Wat me nu als eerste te binnen schiet is dat Nienke laatst tegen me zei: je bent als Haarlemmerolie. Ik wist niet wat het betekende, maar ik heb het opgezocht. Het is een soort wondermiddeltje dat alles smeert. Dat vond ik wel mooi.

Hoe kom je hier als man eigenlijk verzeild?
Ik zat bij Kinderprogramma's van de EO. Daar was Nienke toen eindredacteur. Toen ik wegging bij de EO omdat ik jongerenwerk wilde gaan doen, ging zij naar Eva toe. Ze had nog een parttime producer nodig. In eerste instantie dacht ik: ja, dag, ik ga niet bij die vrouwen werken. Maar ik dacht ook: het is maar drie dagen, heel flexibel, relaxed en het doet er wel toe. Ik vind de inhoud bij Eva wel heel mooi en ik vind het team ook heel leuk. Toen ben ik het dus toch gewoon gaan doen

Zijn er andere tijdschriften die je graag leest? Welke?
Nee, ik lees eigenlijk geen tijdschriften. Eva blader ik wel altijd door. Ik ben altijd wel benieuwd of de evenementen er goed in staan :-).

Waar heb jij een zwak voor?

Mensen die minder bedeeld zijn. Daar voel ik compassie voor.


Reacties