Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo
26 mei 2011
Reageer

Sifra van der Zwan

Sifra in het kort

Naam: Sifra van der Zwan

Burgelijke staat: Ongehuwd

Moeder van drie zoons en een dochter

Sifra op Twitter: www.twitter.com/svdzwan

(body)

Hoe zou je jezelf omschrijven in 3 woorden?
Ik ben betrokken, een mensenmens en word blij van de zon.

Het motto van Eva is 'Zij maakt verschil'. Hoe wil jij verschil maken?
Ik probeer goed voor de schepping te zorgen, milieubewust te leven en er voor andere mensen te zijn.

Wat is je slechtste eigenschap?
Ik ben te langzaam.

Wat is je mooiste ervaring bij Eva?
Dat is duidelijk Thailand! Het was zo bijzonder omdat ik dit keer niet meeging als organisator, maar als deelnemer. Het was een heel mooi project. We brachten hoop bij meisjes die in zo'n uitzichtloze situatie zaten.

Ben je een ochtendmens of een avondmens?
Volgens van mij geen van beide. Ik kan altijd wel slapen!

Liever een boek of liever een film?
Ik lees liever een boek. Ik heb eigenlijk een hekel aan films. Ik hou wel van tv-programma's als Spoorloos, weer zo'n typisch ding voor een Eva-vrouw, denk ik.
Ik lees het liefst biografie├źn, verhalen die gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen. Vergeten vrouwen van Anneke Companjen heeft mij heel erg geraakt. Het is al een wat ouder boek over de vrouwen van wie de mannen gevangen genomen of gemarteld zijn om hun trouw aan Jezus. Het is een boek dat ik niet meer vergeet.

Wat is het mooiste compliment dat je ooit gekregen hebt?

Toen ik 12,5 jaar in dienst was bij de EO, kreeg ik van mijn kinderen een plantje met een briefje erbij: 'Ook bedankt dat je 12,5 jaar voor ons hebt gezwoegd!' Dat raakte me.

Zijn er andere tijdschriften die je graag leest? Welke?
Nee, ik lees eigenlijk alleen Eva. Misschien af en toe Libelle of Margriet, maar die lees ik niet van A tot Z. Eva is mijn blad.

Waar heb jij een zwak voor?

Voor mensen die langdurig ziek zijn en daar op een positieve manier mee omgaan. Ik wil er graag voor die mensen zijn.


Reacties