Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo
20 juli 2017 in Eva culinair
Reageer

Zomers smullen

Bij vakantie denk je misschien aan ver weg, een lange autoreis en een zonnig land. Maar lang niet iedereen reist af naar verre oorden in de zomermaanden. Daarom delen wij wekelijks onze leukste vakantiethuisblijftips met deze week twee heerlijke zomerse recepten!

Zomerse salade

Ingrediënten: (voor vier personen)

  • 300 gram (veld)sla of spinazie
  • 400 gram kersen
  • Handje broodcroutons
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 bol buffelmozzarella 
  • Verse basilicum
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 sjalotten
  • Eventueel 200 gram snijbonen

Bereiding

  1. Was de kersen, verwijder (indien nodig) de pitten en snijd ze doormidden. Verdeel de sla over twee bordjes.
  2. Snij de sjalotten en de mozzarella in stukjes en doe het bij de sla. Verdeel dan ook de kersen, croutons, hazelnoten en basilicum erover. 
  3. Tot slot: meng de balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout bij elkaar en besprenkel de salade met deze heerlijke dressing.

De salade kun je eten als lunch of maar kan ook met stukje vlees of vis als complete maaltijd worden gegeten. Voor extra groente kun je in dat geval snijbonen toevoegen. De salade is het lekkerste in de zomer met verse kersen, maar kan ook met kersen uit pot gemaakt worden.

Variatietip: Je kan de buffermozzarella ook vervangen door 200 gram witte kaas, minstens net zo lekker!

Zomerse smoothie

Als er iets zomers is, is het wel een smoothie gemaakt van vers en zomers fruit!

Ingrediënten: (voor vier personen)

  • 25 gram amandelschaafsel
  • 250 gram aardbeien 
  • 150 gram frambozen
  • 250 ml yoghurtijs
  • 100 ml melk
  • Verse munt

Bereiding:

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur. Rooster het amandelschaafsel in 2 minuten goudbruin. Schep het schaafsel op een bord en laat het even afkoelen.
  2. Uiteraard zijn ook bij dit recept verse aardbeien en frambozen het lekkerst! Maak het fruit wel goed schoon voordat je het in de blender doet. Eventueel kan je ook frambozen en aardbeien uit de vriezer gebruiken.
  3. Doe de aardbeien, de frambozen, het ijs en de melk in een kom en mix de ingrediënten tot een gladde smoothie.
  4. Garneer je smoothie met het amandelschaafsel en voeg voor wat extra frisheid nog een blaadje munt toe. Smullen maar!

Variatietip: Je kan de melk en het yoghurtijs ook vervangen door sinaasappelsap en paar scheppen yoghurt!

Reacties