Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo

Wat is Eva on tour?

Eva wil vrouwen ontmoeten om samen na te denken over verschil maken. Niet ver weg, maar juist heel dichtbij, in het leven van vandaag. Het is namelijk leuk om iets voor de ander te beteken, zeker als je erachter komt dat je geen wezenlijk andere keuzes hoeft te maken. We organiseren Eva on tour op vier verschillende plekken in het land, waar we dicht bij lokale initiatieven willen staan.”

Wat is het thema?

Eva on tour gaat over moed. Moed om anders te zijn. Moed om voor de ander op te komen. Moed om je mening te uiten. Moed om naar het oncomfortabele te kijken. Pas als we dat doen, zien we namelijk de onaangename dingen in de wereld. Juist in die momenten ontstaat er vaak wat moois. Ook Jezus handelde vooral op die momenten en dat zorgde voor verwondering. Diezelfde verwondering hopen we ook met Eva on tour krijgen.” 

Hoe ziet het programma eruit?

“Om 16.30 openen we de deuren en kun je onder het genot van een hapje en drankje alvast je hart ophalen bij meerdere fair trade shops waar leuke, duurzame accessoires wordt verkocht!" 

"Om 17.00 uur opent hoofdredacteur Minella de avond, die zal bestaan uit een walking dinner - lekker en eerlijk eten!- en tussen de verschillende gangen door worden programmaonderdelen gepland.” 

“We gaan luisteren naar mooie teksten en muziek van Matthijn Buwalda, die ingaan op het leven met elkaar en met God. Daarnaast zijn er inspirerende sprekers met boeiende verhalen over verschil maken in het leven van alledag. Zoals Willemijn de Jong, die het gaat hebben over gender based violence: grensoverschrijdend gedrag richting vrouwen. “

Waarom dit nieuwe evenement?

“We denken vaak dat alles in de wereld over ons heen komt en dat we er niet zoveel aan kunnen doen. Tijdens Eva on tour willen we in alle ontspannenheid laten zien laten zien dat wij als vrouwen invloed hebben. Het gaat over het gebruiken van je stem en op de juiste manier handelen in de kleine dingen. Want op die manier kan je écht verschil maken.”