Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
9 juni 2011

Elles Lans-Grevers

Elles in het kort

Naam: Elles Lans-Grevers

Burgerlijke staat: Getrouwd

Moeder van een zoon en twee dochters

Elles heeft geen Twitter

(body)

Hoe zou je jezelf omschrijven in 3 woorden?
Conscientieus, gastvrij en eigenwijs.

Het motto van Eva is 'Zij maakt verschil'. Hoe wil jij verschil maken?
Ik wil oog hebben voor mijn medemens. Vorig jaar was ik in de zomervakantie werkzaam als coördinator bij een centrum voor dak- en thuislozen op de Wallen in Amsterdam. Daar had ik echt het idee dat ik mensen aan de rand van de samenleving hielp. Op die manier maakte ik denk ik wel verschil.

Wat is je slechtste eigenschap?
Ik ben niet snel tevreden over mezelf. Dat is soms echt vervelend, maar ik vind het ook wel weer goed om het beste uit mezelf te halen.

Wat is je mooiste ervaring bij Eva?

De reis naar Rwanda. Je kunt echt heel veel leren van de Rwandese vrouwen. Ze hebben niets, maar toch hebben ze alles. De vrouwen die we daar ontmoetten, zijn volledig afhankelijk van God en daar hebben ze vrede over. Ook de dankbaarheid die de vrouwen uitstraalden zal me altijd bijblijven.

Ben je een ochtendmens of een avondmens?
Een avondmens.

Liever een boek of liever een film?
Eigenlijk hou ik van allebei, maar als ik echt moet kiezen... een boek. Ik hou van romans die geïnspireerd zijn door bijbelverhalen. Dat maakt die bijbelverhalen voor mij levend.

Wat is het mooiste compliment dat je ooit gekregen hebt?
Sommige mensen vinden dat ik zorgzaam ben en laatst zei een vriendin tegen me dat ze me lief vond. Ik vroeg me af: Is dat zo? Maar ik vond het wel mooi om te horen.

Zijn er andere tijdschriften die je graag leest? Welke?
Ik lees Visie en De Oogst van stichting Tot heil des volks en af en toe een blad over tuinieren.

Waar heb jij een zwak voor?

Ik kan niet naar een tuincentrum gaan zonder terug te komen met een nieuwe aanwinst voor m'n tuin. Ik hou van plantjes en bloemetjes en ik vind het leuk om zelf groente en fruit te kweken.