Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
22 november 2012

Pannenkoekentaart

Pannenkoekentaart met glitteraccent Makkelijk te maken is deze taart die opgebouwd is uit lagen dunne pannenkoeken met daartussen een verfrissend mengsel van ricottacreme, honing, whisky, kaneel, kruiden en sinaasappelschil. Het is een machtig taartje, dus serveer geen al te grote punten. Lekker, ook gecombineerd met een bolletje vanilleijs.

De taart is voor ongeveer 10 personen.
Recept:

Pannenkoeken
Je kunt voor het gemak een pak pannenkoekenmix gebruiken (met eieren) en de vanille en suiker toevoegen. Natuurlijk is het lekkerder om je eigen mix te maken om er deze smeuïge pannenkoeken mee te bakken.

Benodigdheden pannenkoekenbeslag:

4 eieren2 zakjes vanillesuiker (8 gr per zakje)
2 eetlepels suiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
250 ml melk (gebruik eventueel iets meer of minder, afhankelijk van je beslag).
zonnebloem- of arachideolie voor het bakken.

Klop eerst de eieren, voeg dan het bakmeel toe en schenk er daarna langzaam de melk bij. Doe dit al kloppende met een garde.Voeg de suiker en vanillesuiker toe als het mengsel goed smeuïg is (en niet te waterig).
Bak mooie niet te dikke pannenkoeken van zo'n 15 cm doorsnede.

 Crème nr. 1
250 gr ricotta
11/2 eetlepel whisky
11/2 eetlepel honing
Meng dit alles samen tot een mooie crème.

Crème nr. 2
250 gr ricotta 
kaneel, sinaasappelschil en specerijenmengsel (voeg toe naar smaak, begin met 1 eetlepel).
Meng dit alles tot een luchtige crème.

Specerijenmengsel
• 1 theelepel kaneel
• 3 theelepels suiker
• mespuntje nootmuskaat
• tipje kardemompoeder (optioneel)
• snufje zout• 2 theelepels geraspte sinaasappelschilJe kunt dit mengsel luchtdicht in een potje een maand bewaren.

 Taart 
Laat de pannenkoeken een beetje afkoelen.

Leg op bakpapier de eerste pannenkoek en smeer daarover een laag van crème 1. Leg er vervolgens een tweede pannenkoek op en bestrijk met een laagje van crème nr. 2.Herhaal dit totdat je zo'n tien pannenkoeken hebt opgestapeld. Snij met een scherp mes de taart zes- of achthoekig aan de rand. Besmeer de bovenkant met crème nr. 2 en de zijkanten met crème nr. 1. Laat afkoelen en plaats in de ijskast om op te stijven. Besprenkel met zilverkleurige balletjes of andereversieringen die geschikt zijn voor taartjes. Snijd de taart in dunne punten en serveer hem.