Eva Logo
31 oktober 2014

Eva en Open Doors slaan handen ineen voor Vietnamese vrouwen

In 2015 gaat Eva's nieuwe goede doel van start! Eva en Women to Women van Open Doors slaan de handen ineen voor christenvrouwen in Vietnam.

Samen met het vrouwennetwerk van Open Doors, Women to Women zal Eva zich in 2015 en 2016 inzetten voor verschillende projecten* ter ondersteuning van de christenvrouwen in Vietnam. In  het Eva-magazine, op onze evenementen maar ook door nieuwe activiteiten te organiseren, waaronder Eva's Women Walk for Women** en de Eva-reis***, hopen we Eva's Goede Doel onder de aandacht te brengen.

Gebed, geloofsband en geven staan centraal.

Gebed

'Bid onophoudelijk' staat in 1 Tessalonicenzen 5. Gebed overstijgt grenzen en opent gesloten deuren.

Geloofsband

Christenvrouwen zijn wereldwijd met elkaar verbonden door het geloof. Juist vanwege deze geloofsband is het mooi om betrokken te zijn bij vrouwen in Vietnam

Geven

Samen zamelen we geld in voor de drie verschillende projecten* in Vietnam. Met deze projecten ondersteunen we de vervolgde christenvrouwen door hen o.a. te laten zien welke plek God hen geeft in het gezin, de lokale gemeenschap en de kerk.

Wil jij de vrouwen in Vietnam financieel (eenmalig) steunen? Klik hier om online te doneren.

De Projecten

We zullen de vervolgde christenvrouwen in Vietnam met de volgende projecten ondersteunen:

*Vrouwen-training

Hierbij ontwikkelen christenvrouwen in Vietnam hun talenten en leren zij zichzelf beter kennen. Een levensveranderende, tweejarige opleiding waar vrouwen ontdekken hoe ze sterk kunnen zijn, temidden van vervolging om hun geloof in Jezus Christus.

*Bijbelschool

Vrouwen die na afloop van de training meer bijbelonderwijs willen ontvangen, kunnen deelnemen aan het programma van de Bijbelschool. Trainingen die o.a. gegeven worden zijn: 'Dat ik Hem mag kennen', 'Goed leiderschap' en 'Christelijke counseling'.

*Lees- en schrijflessen

Van de Vietnamese christenen die tot inheemse stammen behoren, is ongeveer tachtig procent analfabeet. Dit vormt een belemmering in het dagelijkse leven en draagt eraan bij dat christenen worden achtergesteld. De lees- en schrijflessen helpen hen hierbij en bovendien kunnen ze zelf uit de Bijbel lezen. De lessen vergroot hun kans op werk, versterkt hun eigenwaarde en stimuleert hun Bijbelkennis en geestelijke groei.

Evenementen

Eva's Women Walk for Women**

Op zaterdag 12 september 2015 organiseren we Eva's Women Walk for Women-sponsorloop.

Wat: Met honderden vrouwen een sponsorwandeling maken van 8 of 10 km.

Waar: Natuurgebied de Soester Duinen. Meer informatie vind je door op de button rechtsboven aan deze pagina te klikken.

Hoe: Je kunt je via deze site aanmelden. Je kunt dan ook een sponsorkaart downloaden, waar je de gegevens van de gevers op kunt noteren.

 Eva's Goede Doel-reis naar Vietnam***

In maart 2016 hopen we met een groep van zo'n 50 vrouwen af te reizen naar Vietnam om de christenvrouwen een hart onder de riem te steken. Maar ook om zelf bemoedigd te worden door vrouwen als Ching die na het volgen van de training nu zelf vrouwen onderwijst. Daarbij helpt ze met het organiseren en opzetten van nieuwe groepen in het noorden van Vietnam, waar sommige vrouwen geslagen worden vanwege hun geloof.

Alle informatie over de reis, waaronder praktische gegevens, het inhoudelijke dagschema, de kosten en de betalingsregeling kun je vinden door op deze link te klikken.

Over Vietnam

Vietnam (92.477.857 inwoners) staat op plek 16 van de Ranglijst Christenvervolging 2015. Het land is een van de weinige overgebleven communistische staten en het regeringsbeleid wordt sinds 1976 praktisch volledig bepaald door de Communistiche Partij.

Het christelijke geloof wordt gezien als buitenlandse inmenging en christenen als agenten van het Westen. Groepen die samenkomen worden nauwlettend in de gaten gehouden door de regering. Kerken moeten al hun activiteiten registreren en de namen van hun leiders doorgeven. Meerdere christenen zitten in de gevangenis, onder het officiële voorwendsel dat ze de regering omver willen werpen. De kerk in Vietnam heeft het niet gemakkelijk en heeft onze steun hart nodig!