Eva Logo
1 december 2015

Drie vragen aan...

Deze maand schreef gastauteur Corien Oranje de rubriek Eva & de Bijbel. Corien is kinderboekenschrijver, getrouwd met Dick Mak en moeder van vier zoons. Ze studeerde theologie. Eva stelde Corien drie vragen rondom het thema Komt, laten wij (aan)bidden.

1. Op welke manier aanbid jij God?
"Ik wil God aanbidden in mijn hele leven. Niet alleen door te bidden en te zingen, maar ook door me bewust te zijn van zijn aanwezigheid. Door zijn macht te zien in zijn schepping. Ook wil ik de talenten die ik gekregen heb, zo goed mogelijk voor Hem gebruiken. Dus ook gewoon door mijn werk te doen, mijn zoons te helpen met huiswerk of door te koken."

2. Wat is je tijdens je studie het meest bijgebleven over de kracht van gebed?
"Daar heb ik tijdens mijn theologiestudie gek genoeg niet zoveel over meegekregen. Ik herinner me uit die tijd vooral andere momenten, bijvoorbeeld de Evangelisatie & Recreatie-weken in de zomer. Het was ontzettend fijn om samen te bidden en te danken, ook voor heel praktische dingen. Het was goed om een kringgebed te doen. Hoe bidden van formeel ineens persoonlijk werd." 

3. Hoe ziet je gebedsleven eruit?
"Ik bid meestal op vaste momenten: voor de maaltijden en voor het naar bed gaan. Tussendoor bid ik vooral korte gebeden. Als ik iets tegenkom wat ik heel erg vind of als ik hoor dat iemand het moeilijk heeft. Of waar ik blij van word. Ik vind het fijn om met anderen samen te bidden. Dat moet ik meer gaan doen."