Eva Logo
13 januari 2016

Het spijt me...

Ken je het ongemakkelijke gevoel als je iets vraagt wat gevoelig ligt? De meeste mensen zullen een beetje beteuterd kijken en vervolgens de situatie uit de weg gaan. Sjoukje (35) deed iets stoers: zij besloot nadat ze een pijnlijke vraag stelde, in een blog zeven keer 'het spijt me' te zeggen tegen alle wensmoeders.

Sjoukje's blog is inmiddels meer dan 17.000 keer gelezen. 

De reden van mijn blog
Sjoukje: "Ik heb een aantal vriendinnen die met moeite of helemaal niet zwanger kunnen worden. Ik weet dus ook van hun verhalen hoe pijnlijk het kan zijn wanneer je geconfronteerd word met de vraag: 'En? Heb je ook kinderen?' Het is een hele belangstellende, gewone vraag, maar soms is het goed om gewoon even na te denken voor je deze stelt. Soms stel je hem zomaar, zoals ik dus aan die schooljuf, waaraan ik refereer in mijn blog. Dan schiet 'ie eruit voor je er erg in hebt. Dat kan pijnlijk zijn. Vooral voor de wensmama!"

Hart onder de riem
"Ik wil hen -  de wensmama's en wenspapa's - met mijn blog een hart onder de riem steken, en tegelijkertijd wil ik een beetje bewustwording creëren bij mensen. Sta erbij stil. Het is niet vanzelfsprekend!"

Geniet van het leven
"Ik wil alle wensmoeders in Nederland meegeven
dat ze niet alleen zijn. Er zijn zoveel verhalen. Zoveel schrijnende verhalen, maar ook hoopgevende verhalen, van mannen en vrouwen die op hun manier het geluk hervinden. Of dat nu is door adoptie of door de kinderwens los te laten. Ik wens ze eigenlijk toe, waarmee ik mijn blog ook afsluit: 'Ik hoop dat je oprecht gelukkig zult zijn. Met of zonder kinderen. Dat je zult genieten van het leven. Dat je desondanks ook kunt genieten van kinderen in je leven. Het zijn tenslotte pareltjes. Parels in Gods hand.'"

Lees de complete blog van Sjoukje hier.

Sjoukje