Eva Logo
16 februari 2016

Eva's nieuwe goede doel: Beautiful Kidz Namibia

In 2016 gaat Eva van start met een nieuw goed doel: Beautiful Kidz Namibia! In Katutura, een sloppenwijk in de Namibische stad Windhoek, leven gezinnen ver onder de armoedegrens.

Veel mensen zijn drager van het HIV-virus of lijden aan Aids. In drie van de vier gezinnen is er onvoldoende voedsel. In deze wijk (en in Ovitoto, zo’n anderhalf uur buiten de stad) heeft Beautiful Kidz een aantal projecten voor kinderen en (tiener)moeders. De komende anderhalf jaar brengen we Beautiful Kidz op meerdere manieren bij jullie onder de aandacht: op onze evenementen, in Eva-magazine en in het bijzonder natuurlijk tijdens een sponsorevenement in september 2016. Daarnaast organiseren we d.v. in het najaar van 2017 een reis naar Beautiful Kidz in Windhoek. 

Er zijn meerdere manieren waarop je Beautiful Kidz kunt steunen.

• Meld je hier aan voor het sponsorevenement op 17 september! 

• Bid voor de mensen in Katutura en voor de medewerkers van Beautiful Kidz. Via de nieuwsbrief kun je op de hoogte blijven van de belangrijkste gebedsonderwerpen. Je kunt deze nieuwsbrief hier downloaden. 

• Wil jij Beautiful Kidz financieel (eenmalig) steunen? Klik hier om online te doneren.

De projecten

We gaan Beautiful Kidz met de volgende projecten ondersteunen:

 • Pre-school

Op de pre-school van Beautiful Kidz (in Windhoek) worden dagelijks 85 kinderen tussen de drie en zes jaar opgevangen. Binnen de muren van deze pre-school kunnen de kinderen veilig spelen en leren en even ontsnappen aan de ellende van de wijk.

Het is belangrijk dat kinderen naar deze pre-school gaan en onderwijs ontvangen, want op de basisschool valt meer dan de helft van de kinderen uit. Dit komt door een ontwikkelingsachterstand, onder andere veroorzaakt door onvoldoende aandacht vanuit het thuisfront en een gebrek aan een stimulerende leeromgeving. De pre-school is een bron van onderwijs en een plek waar kinderen de aandacht en liefde krijgen die ze verdienen. Maar wat vooral van belang is, is dat de kinderen op deze plek ook leren over God en hier zijn liefde leren kennen.

Het geld dat we de komende tijd gaan inzamelen, wordt gebruikt voor levensmiddelen en de salarissen van de teamleden: voor 32,50 euro kan een kleuter een maand naar school. 

Naaldwerkproject Anusa

Anusa is het naaldwerkproject van Beautiful Kidz in Windhoek. Het is opgericht met de bedoeling om werkgelegenheid te creëren voor vrouwen, zodat zij voor hun gezin kunnen zorgen. Bij de aanwezigheid van voldoende materialen werken er zo’n 25 vrouwen bij Anusa. De vrouwen zijn niet meer afhankelijk van voedselpakketten van hulporganisaties, maar kunnen nu hun eigen voedsel kopen. Door het project krijgen de vrouwen meer zelfvertrouwen en mogen ze weten dat ze waardig zijn.

Voor het naaldwerkproject zijn nieuwe machines nodig, alsmede voorraden stoffen zodat de vrouwen voldoende werk kunnen blijven leveren. Ook wil Beautiful Kidz een training in de wijk organiseren, zodat meer vrouwen bereikt kunnen worden.

Evenementen

Eva’s sponsorwandeling: Eva wandelt voor Namibië!

Op zaterdag 17 september 2016 organiseren we Eva’s sponsorwandeling voor Namibië.
Wat: Met honderden vrouwen een sponsorwandeling maken met afstand naar keuze.
Waar: Natuurgebied de Soester Duinen. Meer informatie vind je door op de button rechtsboven aan deze pagina te klikken.
Hoe: Je kunt je hier aanmelden. En op  deze pagina   vind je de sponsorkaart om te downloaden. Hier kun je de gegevens van de gevers op noteren.

Eva's Goede Doel-reis naar Namibië

In het najaar van 2017 hopen we met een groep van zo'n 50 vrouwen af te reizen naar Namibië om daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken bij Beautiful Kidz.
Alle informatie over de reis, waaronder praktische gegevens, het inhoudelijke dagschema, de kosten en de betalingsregeling kun je komende zomer op onze website verwachten.

Over Namibië

Namibië (ruim 2 miljoen inwoners) is na Mongolië het dunst bevolkte land van ter wereld, en ligt linksboven Zuid-Afrika. Het land is een tijd gekoloniseerd geweest door de Duitsers, maar sinds 1990 heeft het een onafhankelijke status. Sinds die tijd is het Engels de officiële landstaal. Zo’n 80 tot 90 % van de inwoners is christen. Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Deze stad met 240.000 inwoners is onderhevig aan flinke economische groei, maar de verschillen tussen rijk en arm zijn groot. 43% van de bevolking moet dagelijks overleven met een maximum van 1,25 Amerikaanse dollar.