Eva Logo
4 april 2016 in Geloof

'Ik moest weten wie Hij is'

“Mijn leven veranderde toen ik vier jaar geleden Jezus leerde kennen,” vertelt ‘biker’ Anna Brouwer (36) in Eva magazine.

“Ik ben in een rooms-katholiek gezin opgevoed. Samen met mijn ouders en broers en zussen gingen we op zondag naar de kerk. Alles veranderde toen mijn opa op mijn twaalfde op heel trieste wijze om het leven kwam. Ik dacht: als God dit toelaat, is Hij maar een rare God. Ik zei tegen mijn ouders dat ik niet meer meeging en naar verloop van tijd verwaterde ook bij mijn ouders de kerkgang. 

Al snel raakte ik ver van God vandaan. Ik voelde me thuis in een bikerswereld met drank en drugs. Ik voelde me superstoer, maar was in een heel duistere wereld beland. Gelukkig kreeg ik andere vrienden toen ik ouder werd. Ik leerde mijn man kennen en begon na te denken over de zin van het leven. Samen kregen we een kindje. Een wonder, omdat de artsen zeiden dat ik onvruchtbaar was. Ook hierdoor kreeg ik steeds meer vragen. 

In 2010 kreeg ik een werkgever die christelijk was. Hij sprak veel over God en Jezus. Dat deed hij op een manier die ik niet kende. Het maakte me nieuwsgierig, maar ik zette me er ook een beetje tegen af. Toen ik op een dag ziek werd, geopereerd moest worden en een lange tijd mijn werk niet kon doen, ging ik ervan uit dat ik ontslagen zou worden. Immers, ik haalde mijn targets niet, dus voor mij tien anderen. Maar toen ik me uiteindelijk ziek meldde, zei hij: ‘Ik ga voor je bidden’. Meteen antwoordde ik: ‘Dat hoeft niet hoor’, want ik was er helemaal niet klaar voor. Maar hij zei: ‘Weet je wat er in de Bijbel staat? Je bent een geliefd kind van God! God heeft een plan met jou. Hoe de operatie ook verloopt.’ Die woorden, dat ik een geliefd kind ben, dat raakte me zo. Hoe kon iemand mij nou een geliefd kind vinden? Ik brak. 

Na de operatie kwam ik samen met een christelijke vrouw op zaal te liggen. Zij bad voor mij. Ik was zo aangeraakt. Hoe kon dit toch allemaal gebeuren? Eenmaal thuis besloot ik op internet meer te zoeken over Hem. Ik moest weten wie Hij is! Uiteindelijk heeft mijn werkgever mij meegenomen naar de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten. 

Inmiddels kom ik daar elke zondag en ben ik actief kinderwerker voor de kinderen met een beperking. Ik ben aan het werk in Gods koninkrijk. Zo bijzonder! Mijn man gelooft niet, dus hij had in het begin wel moeite met mijn bekering. Ook niet zo vreemd, want ik was zo vol vuur dat ik de hele wereld over Jezus wilde vertellen. Maar inmiddels hebben we samen een weg gevonden. We hebben afgesproken dat we niet vloeken in huis en ik ga alleen samen met mijn zoon naar de kerk. Verder probeer ik niks op te dringen, maar vooral liefde uit te dragen. En natuurlijk breng ik hem in mijn gebed elke dag bij de troon.”

In Eva vertelt Anna over de identiteitscrisis waar ze na haar bekering als motorrijder in belandt: ‘Ik draag altijd zwarte kleren, ben echt ‘punkie’. Maar hoe moet dat als ik christen ben? Mag ik nog wel motorrijden?’