Eva Logo
26 september 2016

'Mijn hart ligt in Namibië'

Gerlinda Bruijnes is 26 en zet zich al een jaar lang in voor Beautiful Kidz in Namibië, ofwel Eva’s goede doel.

“Ik heb hiervoor vier jaar gewerkt bij het René Kids Center in Rehoboth, Namibië. Sinds een jaar werk ik bij Beautiful Kidz. Ik kwam in contact met Jennieke, een Nederlandse die verantwoordelijk is voor het naaldwerkproject bij Beautiful Kidz. Beautiful Kidz had precies iemand nodig voor alle taken waar ik ervaring in heb en die ik ook heel leuk vind om te doen.”

 

Verschil maken

“We maken echt een verschil in de levens van kinderen in de wijk. De kinderen die daar geholpen worden, zijn de armste kinderen uit de wijk. Daarvan weet je dat als ze niet in een programma zitten, ze waarschijnlijk niet naar school gaan en elke dag te weinig eten krijgen.”

 

Namibische liefde 

“Gerlinda vond niet alleen haar werk, maar ook de liefde in Namibië. “Kenneth werkt ook bij Beautiful Kidz. Ik was altijd degene die heel hard riep ‘Ik hoef geen Namibische man!’. En toen werd ik verliefd. We kregen een relatie, een maand voordat ik moest vertrekken, omdat mijn werkvergunning was afgewezen. Nu is het dus een langeafstandsrelatie, totdat ik hopelijk snel weer terug kan.

We hebben veel contact. Elke ochtend en avond bellen we. We bespreken dan hoe onze dag was. Ook volgen we samen een bijbelstudie en dan bidden we samen.”

 

Namibische corruptie

“Mijn werkvergunning is afgewezen. Daarna heb ik een nieuwe aangevraagd. Toen ben ik in contact gekomen met een vrouw uit het bestuur van Home Affairs (die alle visums regelt). Zij wilde me wel helpen, maar dan moest ik haar betalen. Ik wil niet meedoen aan die corruptie. Wederom diende ik een verzoek in, maar die werd wéér afgewezen. Wat bleek nou? Zij is degene waar alle verzoeken naartoe gaan. Zij heeft mijn verzoek in handen gehad en bedacht: hé, zij wil mij niet betalen, dan help ik haar ook niet. Nu heb ik de brieven naar de minister zelf geschreven. Hopelijk neemt hij de tijd om er écht naar te kijken. Daar wacht ik nu op. Als het wordt goedgekeurd, mag ik weer naar Namibië voor twee jaar.”

 

Gerlinda’s drijfveer

“Mijn drijfveer om bij Beautiful Kidz te werken, zijn de kinderen. Je ziet dat het werk wat je doet een verschil maakt in hun leven. Dat geeft enorm veel energie om ervoor te gaan. Er komt een verandering in de situatie. Bijvoorbeeld bij Anastacia, over wie in Eva ook geschreven is. In het begin lachte ze niet en praatte ze niet. Nu wel. Ze komt naar je toe om je een knuffel te geven. Dat zijn de kleine dingetjes die je blijven motiveren om het werk te doen.”

 

Toekomst 

“Mijn hart ligt in Namibië. Ik geloof echt dat God mij geroepen heeft om verschil te maken in de levens van de kinderen daar.”

Zie wat Gerlinda in Namibië doet in de volgende video: https://www.youtube.com/watch?v=Wia8qbOV-9Y.