Eva Logo
26 oktober 2016 in Uit & thuis

5 tips voor jouw (najaars)garderobe!

Kan jouw garderobe wel een opfrisser gebruiken? Stijl- en kleuradviseuse Hanneke Develing geeft jou vijf tips!
  • Als je de zomerspullen weer opruimt en de winterkleding tevoorschijn haalt, bekijk dan alles eens kritisch. Is het vestje vorig jaar niet gedragen? Dan is de kans heel klein dat je het dit jaar wel gaat dragen. En vraag een vriendin om eens mee te kijken in je kledingkast. Zij komt waarschijnlijk met verrassende combinaties die je zelf niet had bedacht maar die heel leuk kunnen zijn. Maak er dan een foto van, anders vergeet je het weer. Zo kun je weer op een nieuwe manier genieten van de inhoud van je kledingkast.
  • Maak een moodboard van kleding die je mooi vindt. Als je aan het begin van een modeseizoen een moodboard maakt en vervolgens aan de hand daarvan een shoplist, heb je veel minder miskopen! Op deze manier ga je steeds meer zien wat je stijl is. Zo’n moodboard maak je bijvoorbeeld op Pinterest.

  • Het is handig om te weten welke kleuren het best bij jou passen. Als je dit weet, bepaal je vervolgens 3 basiskleuren en 2 accentkleuren. De basiskleuren gebruik je voor de broeken, rokken en topjes. De accentkleuren gebruik je om de boel een beetje op te fleuren. Denk aan accessoires, vestjes en jasjes. Of juist topjes die je onder je basis draagt. Op deze manier is alles met elkaar te combineren en heb je zelfs met een kleine garderobe veel verschillende combinaties.

  • Kijk tijdens het winkelen kritisch naar de kleding die je past. Zorg dat je kleding goed zit. Een mooi gesneden vest met schoudernaden precies op de schouder, oogt veel langer en slanker dan wanneer de naad halverwege je bovenarm valt. Kijk kritisch: ook al is het in de mode, past het wel bij jouw figuur? Hetzelfde geldt voor de lengte van de mouwen. Als je mouwen over je polsen vallen, oog je veel compacter dan wanneer ze netjes erboven eindigen. Let er maar eens op bij het passen: wat doet het voor je figuur als je mouwen eindigen boven je pols? En wat als ze er overheen vallen? 

  • Heb je korte benen en wil je graag wat langer lijken? Kies dan schoenen in de kleur van je been/panty/maillot. Blote benen vragen om huidkleurige schoenen, of in elk geval een kleur die in de buurt komt. Draag je blauwe panty's? Kies dan voor blauwe schoenen. Zwarte broek? Zwarte schoenen dus. Door je benen nagenoeg in één kleur te houden, verleng je ze optisch.