Eva Logo
25 oktober 2016

Covermodel Judigje: 'Edelsmeden is mijn droombaan'

Judigje van Emmerik (32) woont in Utrecht en creëert in het dagelijks leven verschillende sieraden als edelsmid. Daarnaast geeft ze rondleidingen in het Centraal Museum in Utrecht. Judigje is nu te zien in Eva 9 als covermodel!

 

Hoe kwam je bij het beroep edelsmid?

“Ik zou journalistiek gaan studeren, maar ik twijfelde in mijn eindexamenjaar erg of ik toch niet iets wilde doen in de creatieve sector. Toevallig stuitte ik op iemand die als edelsmid werkt. Dat vond ik zo interessant, dat ik ben gaan kijken naar de opleiding ‘goud smeden’ en zo ging het balletje rollen.”

 

Hoe vond je het om model te staan voor Eva?

“Ik vond het hartstikke leuk om model te staan. Er heerste een fijne sfeer en ik mocht samenwerken met een gezellig team. Ik wist eerst nog niet dat ik het eerste covermodel ben voor Eva met vernieuwde vormgeving. Later hoorde ik dat er een hele make-over gaande is bij Eva. Ik voel me vereerd om als covermodel op de nieuwe Eva te verschijnen!”

 

Heb jij al grootse plannen of wensen voor 2017?

Ik zou graag willen dat mijn bedrijf wat meer gaat bloeien. Ik wil van 2017 echt een succesvol jaar maken. Edelsmeden is wat ik het liefste doe. Ik kan wel zeggen dat het mijn droombaan is!”

Bekijk Judigjes werk op https://m.facebook.com/judigje.edelsmid/