Eva Logo
10 november 2016

Een echte vriendin

Ineke bakte samen met haar dochter Femke (7) een taart voor haar vriendin Kristel en dochter Emma (5). Kristel is volgens Ineke een echte vriendin, omdat ze altijd voor haar klaarstaat, ook in zware tijden.

Ineke: "Ruim een half jaar geleden was mijn vader zeer ernstig ziek. Hij lag in coma op de intensive care en het was onzeker of hij ooit wakker zou worden. Op maandag gingen Kristel en ik een rondje wandelen en ik vertelde uiteraard over mijn vader. Ze vroeg wanneer ik weer naar hem toe ging en ik zei dat dat waarschijnlijk pas zaterdag zou worden. Mijn ouders wonen hier 100 kilometer vandaan en door gezondheidsproblemen kon ik niet zomaar naar ze toe rijden. 's Avonds stuurde Kristel een appje: 'Ik kan je woensdagavond naar je vader brengen.' Die woensdag heeft ze mij dus naar het ziekenhuis gebracht en daarna is ze nog meegegaan naar mijn moeder. Ik vind het geweldig dat ze zomaar op een doordeweekse avond meer dan 200 kilometer reed, zodat ik mijn ouders kon zien. Dan ben je een echte vriendin.

Tegen alle verwachtingen in, is mijn vader uit coma ontwaakt en twee maanden geleden vierden mijn moeder en vader hun 50-jarig huwelijksfeest. Ik ben ontzettend dankbaar dat mijn ouders dat samen mochten beleven."

 

Hello Kitty taart

Benodigdheden:

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren (m)
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • rasp van een citroen

 

Voorbereiding:

Warm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakeblik goed in en bestuif met bloem.

 

Bereidingswijze:

Mix de boter op de laagste stand en voeg de suiker toe. 

Voeg een voor een de eieren toe en mix tot het luchtig en romig wordt.
Voeg al mixende bloem en bakpoeder toe aan het mengsel. 

Voeg tenslotte vanillesuiker en citroenrasp toe en meng alles met de mixer goed door elkaar.
Doe het mengsel in het ingevette cakeblik. 

Schuif het blik in de voorverwarmde oven en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar.

Prik met een satéprikker in de cake. Als de prikker schoon is, kun je de cake uit de oven halen.

Leg een snijplank over de cake, zodat de onderkant recht wordt.

 

Maak botercrème.

Benodigdheden:

  • 250 gram poedersuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels water

Mix de boter in een kom. 

Voeg de poedersuiker en het water toe.

Mixen tot het luchtig is.

Bestrijk het kopje van Hello Kitty dun met botercrème en gebruik smarties voor de ogen en de neus. Met Dr. Oetker schrijfstiften kun je snorharen maken.