Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo
4 november 2016

Recept: opvoedcoach Yvonne Bijl en dochter Julot bakken

Speciaal voor Bakje vol liefde deed opvoedcoach Yvonne Bijl met dochter Julot de bakschorten om en bakten ze twee heerlijke taarten voor hun vriendinnen. Hierbij de recepten en natuurlijk... het eindresultaat!

Havermoutappeltaart

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Havermoutappeltaart
  • 150 gram roomboter (ongezouten)
  • 1 ei
  • 1 kilo Elstar appels
  • 75 gram rozijnen
  • 1 el suiker
  • 3 theelepels kaneel

Bereidingsfase

1.     Wel de rozijnen in een bakje met water. Laat ongeveer 15 minuten staan en dep ze daarna droog.

2.     Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine stukjes en doe ze in een ruimte schaal.

3.     Verwarm de oven ondertussen voor op (elektrische oven 175C, Heteluchtoven 160C en gasoven stand 3-4).

4.     Vet de springvorm in met een beetje boter.

5.     Klop 1 ei los in een schaaltje. Roer de boter zacht in een beslagkom en doe 1/3 van het ei erbij.

6.     Voeg 1 eetlepel van de mix bij de stukjes appel en voeg de rest toe aan de boter en het ei in de beslagkom.

7.     Mix het geheel tot een grof kruimelig deeg. Mocht de deeg te fijn zijn kun je nog wat van het losgeklopt ei toevoegen.

8.     Voeg aan de appelblokjes 1 eetlepel suiker, de kaneel, de rozijnen en de rest van het losgeklopte ei toe.

9.     Doe 1/3 deel van het kruimeldeeg onder in de springvorm en druk het aan met je vingers of een lepel. Bedek vervolgens met 1/3 de rand van de springvorm, ongeveer 3-4 cm)

10.  Doe het appelmengsel in de springvorm en druk het aan.

11.  Strooi het resterende kruimeldeeg over de appelvulling.

12.  Bak de taart in ongeveer 50/60 minuten goudbruin en krokant.

13.  Laat de taart ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Slagroom mag natuurlijk niet ontbreken ;-)

 

Groet,

Yvonne Bijl

Chocoladetaart