Eva Logo
14 november 2016 in Getuigenissen

Sylvia Boston: 'Ik heb eindelijk weer een beetje body'

Jezus leerde ons bidden met de woorden van het ‘Onze Vader’. Hoe kleur je dit gebed als jouw plek op de wereld niet de gemiddelde doorzonwoning is? Minella ontmoet spraakmakende, christelijke vrouwen die leven en bewegen op minder belichte plaatsen.

Aan de hand van de regels uit het ‘Onze Vader’ voert ze een gesprek over: geloof, liefde, schuld en de ‘hemel op aarde’. Voor Eva 9 ontmoette ze Sylvia Boston Sylvia was 28 jaar lang drugsverslaafd en heeft een verleden in de prostitutie. Bij Stichting De Hoop vecht ze iedere dag keihard om straks een ‘normaal’ leven op te bouwen. Een paar extra regels uit het Onze Vader van Sylvia.

 Uw wil geschiedde

“Dat ik hier in De Hoop ben, zie ik als een Godsgeschenk. God heeft me zoveel gegeven waardoor ik weet dat ik Hem kan vertrouwen. Dat is een keuze. Neemt niet weg dat ik het best lastig vind. Binnenkort verhuis ik bijvoorbeeld naar een andere plaats om dichter bij mijn vriend te kunnen wonen. Liever zou ik hier in Dordrecht blijven, omdat deze stad mij aanspreekt. Maar Ik geloof dat ik hierin moet volgen en dat daar een plekje voor mij is. Ik hoor God niet letterlijk praten, maar er komt vaak een gedachte in mij op die zegt: ‘je doet het goed Sylvia!’ of ‘blijf volharden!’. Die gedachten van vrede, die komen vast van God; God als mijn coach. Voor de stappen die ik nu zet krijg ik veel goeds terug: vertrouwen van de mensen om mij heen bijvoorbeeld. Het is wonderbaarlijk! Dat ga ik niet meer verknallen!”

Geef ons heden ons dagelijks brood

“Een junk weet wat honger is. Vaak genoeg heb ik mijn laatste centen uitgegeven aan drugs in plaats van aan een gezonde maaltijd. Sinds ik in De Hoop woon heb ik nog geen dag honger gehad. Sterker nog: ik heb eindelijk weer een beetje body. Ik hou van lekker eten!”

Tot in eeuwigheid

“De eeuwigheid? Dat is voor mij uitzien naar het paradijs; een plek van rust en van vrede. Ik denk dat het er prachtig is. En toch… als ik eerlijk ben denk ik vaak: laat mij er nog maar even op wachten. Ik heb zo gevochten om te worden wie ik nu ben. Ik wil nog leven om Gods plannen met mij uit te voeren hier op aarde: ik wil vertellen van Hem en God grootmaken. Hier, op aarde…”

Sylvia is een openhartige vrouw. Tijdens het lanceringsfeest van de nieuwe Eva kwam ze haar verhaal vertellen op het podium. Wat ze nog heel graag wilde delen was dat ze heel dankbaar is voor haar familie en de mensen om haar heen. Afkicken is hard werken, maar Sylvia heeft veel steun tijdens dit hele proces.