Eva Logo
6 november 2016 in Opvoeding en gezin

Zó wordt je ontbijt voedzaam!

Een goed ontbijt is onmisbaar voor kinderen. Zo geef je ze een goede start van de dag en dit zorgt er gedurende de dag voor dat ze minder te snaaien en daarom helpt het om gezonder te eten. Williene Klinck van het boek Smakelijck vertelt hoe jouw ontbijt (met kinderen!) een voedzaam feestje wordt.

Sommige kinderen vinden het lastig om te ontbijten. Laat ze dan vooral zelf kiezen wat ze graag zouden willen eten of laat ze kiezen tussen een aantal voorbeelden die je zelf geeft. Neem er vooral de tijd voor en ga gezellig bij ze zitten.

Yoghurt met zelfgemaakte granola vinden veel kinderen lekker en is gemakkelijker voor kinderen om ’s ochtends te eten. Of maak een gezonde fruitsalade voor ze. Je kunt ze ook laten ontbijten met onderstaand toetje! Boordevol gezonde vetten, vezels en voedingsstoffen. Zo wordt je ontbijt een feestje! 

Frambozenmousse

Dit recept is suikervrij, E-nummervrij, glutenvrij en zuivelvrij

 

Ingrediënten voor ongeveer 2 personen:

1 rijpe avocado, 200 gram (diepvries)frambozen, 4 medjoul dadels, 175 milliliter kokosmelk

Eventueel voor de decoratie: aardbeitjes, verse frambozen, bessen, chiazaad

 

Bereiding:

Ontpit de medjoul dadels en week zo'n 15 minuten in heet water.

Doe het vruchtvlees van de avocado in blender of keukenmachine met de frambozen en kokosmelk. Voeg de geweekte dadels toe en maal helemaal fijn tot een mousse. Verdeel over 2 schaaltjes en garneer naar wens met vers fruit en wat chiazaad.

Eet Smakelijck!