Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo
8 december 2016 in Eva culinair

Recept: Eva's feestcake

Een roze cake met appelmoes in plaats van boter. Lijkt dit jou ook zo'n feestje om te bakken en te proeven? Pak gauw je keukenschort en bakken maar!

Glenda Aubri: "Dit is een oud recept waarbij boter wordt vervangen door appelmoes."

Benodigdheden:

-       1 ½ dl appelmoes

-       drie eieren

-       150 gram suiker

-       150 gram zelfrijzend bakmeel

-       drie druppels roze kleurstof

-       pakje kant-en-klare witte glazuur (supermarkt)

 

In een kom klop je de drie eieren en de suiker lichtgeel. Voeg in delen afwisselend het zelfrijzend bakmeel en de appelmoes toe. Voeg de drie druppels roze kleurstof toe en draai met een pollepel door het beslag, zodat het roze wat gemarmerd wordt.

Vet een reerug-cakevorm in met boter, bestuif hem met meel en doe het beslag erin.

Bak op 175 graden Celsius. Kijk of de cake gaar is door een tandenstoker in het midden te steken. Als die er droog uit komt, is de cake gaar. Laat de cake goed afkoelen op een ovenrooster. Draai de cake om op een bord of schaal. Bereid het witte glazuur volgens het pakje en giet het vervolgens speels over de cake.