Eva Logo
1 december 2016

Schrijf je eigen Onze Vader!

Het is het gebed dat Jezus ons leerde. Het enige gebed ook: het Onze Vader. De verschillende strofes bieden veel rijkdom, die allerlei gedachten en gevoelens bij je naar boven kunnen brengen. Bijvoorbeeld over jouw leven, relaties in je leven en de situaties waarin je je bevindt.

Stel dat je de woorden van het Onze Vader eens regel voor regel op je in laat werken, en zou uitspreken naar God in jouw eigen woorden, vanuit jouw persoonlijke beleving? Wat zou je dan tegen God willen zeggen? We willen je uitdagen om dat eens uit te proberen en naar God op te schrijven wat je met Hem wilt delen. Je zult misschien verbaasd staan van wat er naar boven komt borrelen. Dus, zet een mooi muziekje aan, uit je gedachten naar God toe, schrijf wat naar boven komt op en verras jezelf!

Wij zijn benieuwd naar de gebeden die jullie schrijven. Omdat we het komende jaar het Onze Vader als jaarthema hebben willen we jullie gebeden gebruiken als inspiratie voor en input bij de artikelen die we schrijven en evenementen die we organiseren rondom gebed.

Stuur daarom jouw versie voor 16 december naar: eva@eo.nl

We zijn heel benieuwd naar jullie persoonlijke Onze Vaders!

 

Voorbeeld van een persoonlijk Onze Vader: 

Lieve Vader in de hemel,

Wat bent U groot en wat bent U goed voor ons.

Ik bid dat nog meer mensen U mogen leren kennen en van U gaan houden

Hier in mijn straat, in mijn buurt, in mijn stad, in mijn land, en over de hele wereld, 

tot in de verste uithoeken. Mijn kinderen, mijn buurvrouw, maar ook die regeringsleider die dingen doet die ik nooit zal begrijpen en die vluchteling die ergens doelloos vastzit in een kamp op een Grieks eiland. U kent ons allemaal.

Heer, ik wil U vragen of U vandaag voor mij wilt zorgen, en me vandaag wilt geven wat ik nodig heb. 

U bent degene die dat het beste weet. Wilt U mij leren om bij wat ik aan U vraag, door uw ogen te kijken.

En Heer, ik kom ook bij U met hangende schouders, om U te vertellen wat er vandaag niet goed ging in mijn leven. 

Wilt U mij vergeven dat ik hoogmoedig ben geweest, dat ik dacht het zelf wel te kunnen. Soms denk ik dat de wereld van mij afhangt, 

maar dat is niet zo (en gelukkig maar ook)! Dank U wel dat ik altijd bij U terug mag komen en dat U royaal wilt vergeven, tot in het oneindige. 

Daardoor ben ik vrij. Vrij om ook anderen te vergeven die mij pijn of verdriet gedaan hebben. Niet dat dat altijd even makkelijk is. Wilt U mij hier de kracht voor geven als ik die zelf niet heb, wilt U mij vullen met uw heilige Geest, die het onmogelijke mogelijk maakt. 

Vader, wilt U mij beschermen tegen verleiding. Ik ben zo makkelijk geneigd om over anderen te roddelen, als eerste aan mijn eigen behoeften te denken of te oordelen over anderen.

Heer, bevrijd mij van de macht van mijn eigen ik. 

Want U bent Heer over alles. U bent machtig en Uw koninkrijk komt. Wat zal dat de wereld radicaal veranderen! Een koninkrijk van liefde, gerechtigheid en genade. Het koninkrijk waar Uzelf centraal staat en altijd bij ons bent. Wat kijk ik daar enorm naar uit. Komt U gauw terug, Heer? Zodat we voor altijd dichtbij U mogen zijn? 

Amen