Eva Logo
8 december 2016

Terug naar 1997

1997: hét geboortejaar van Eva. Wat er toen allemaal gebeurde? Dat lees je hier!

Prinses Juliana en prins Bernhard zestig jaar getrouwd

Op 7 januari vierden Prins Bernhard en prinses Juliana hun diamanten huwelijksfeest. Ondanks dat hun persoonlijkheden verschilden en er soms problemen waren is het huwelijk toch in stand gebleven. 

Schaap Dolly

In februari heeft het Schotse Roslin Institute een schaap gekloond, met als resultaat schaap Dolly. Dolly had dezelfde genetische eigenschappen als het andere schaap. Het klonen leidde tot discussies, was het wel ethisch verantwoordelijk?

Recordhitte in augustus

Het was nog nooit zo warm geweest in augustus. Het warme weer in augustus kwam goed van pas, in juni en juli viel het weer namelijk behoorlijk tegen!

Prinses Diana verongelukt

Op 36 jarige leeftijd verongelukte de Britse prinses Diana. Ze werd achtervolgd door paparazzi, in een poging om ze af te schudden reed de auto tegen een tunnelwand aan. Haar dood maakte veel emoties los, vooral bij het Britse volk. 

Titanic, de film

Titanic, geregisseerd door James Cameron, ging op 19 december in première met Leondardo DiCaprio en Kate Winslet in de hoofdrol. De film was een wereldwijd succes!

EO-Jongerendag

Herinner je je ‘m nog? In 1997 vond de 23e EO-Jongerendag plaats in Stadion Galgenwaard, Utrecht. Het thema was Making the Difference. De artiesten Cindy Morgan, Big Tent Revival en het Ronduit Gospel Choir traden op. Dat jaar hadden we Henk Binnendijk, Jan Hoek en Wim de Knijff als sprekers. Bert van Leeuwen had de presentatie in handen.