Eva Logo
2 januari 2017 in Geloof

Creatief bidden doe je zo!

Toe aan een nieuwe impuls voor je gebedsleven? Ga dan eens aan de slag met de volgende ideeën.

 

In je eentje

 

 

Plons

Ben je aan het piekeren? Ga naar buiten en zoek een paar flinke stenen, voor iedere zorg eentje. Schrijf in één woord op de steen waar je je zorgen over maakt. Breng de stenen al biddend naar een watertje bij jou in de buurt en gooi ze erin.

(Bron: Geloof, gebed en tieners, yfc.nl/geloofgebedtieners*)

 

 

E-mail aan God

Misschien ken je het principe van een gebedsdagboek wel, maar staren de lege bladzijden van zo’n boek je continu aan. Een alternatief: stuur God elke dag een e-mail. Nadat je je e-mail hebt geschreven, print je ‘m in plaats van hem te versturen. En je stopt je mail in een mapje. Voordat je het weet heb je geestelijke reis van de afgelopen maanden in beeld.

(Bron: prayeronline.org.au)

 

 

Broodtrommelverrassing

Maak een kaartje voor je kinderen, print het en plak het in hun broodtrommel als reminder dat jij voor hen bidt, en dat God met ze meegaat. (Geen kinderen, maar wel een partner? Die stelt het vast ook op prijs.)

(Bron: prayeronline.org)

 

 

Opengaande bloem

Knip bloemen uit papier. Kleur ze eventueel met potlood. In het hart van de bloem schrijf je een kort gebed of de naam van een persoon voor wie je wilt bidden. Vouw de bloemblaadjes voorzichtig dicht en leg de dichtgevouwen bloem in een schoteltje met water. Binnen dertig seconden vouwt de bloem zich open en wordt het gebed zichtbaar. Dit idee komt van Matthijs Vlaardingerbroek: “Op dezelfde wijze mogen wij weten dat de Here God ons gebed wil verhoren, zelfs al zien wij alleen maar dichtgevouwen blaadjes.”

(Bron: Creatiefgebed.nl)

 

 

 

In je gezin/in de groep

 

 

Dobbelsteen

Gebruik een dobbelsteen en koppel elk cijfer aan iemand voor wie je wilt bidden. Of koppel het cijfer aan een manier om contact met Jezus te hebben (stilte, danken, zingen etc.) Rol de dobbelsteen en breng enkele minuten door op de gebedsmanier die hoort bij het nummer.

(Bron: 24-7prayer.com)

 

 

Plaatjes

Knip plaatjes uit tijdschriften, kranten of andere bladen. Spreid ze uit, laat iedereen er eentje kiezen die het beste past bij zijn gebedspunt, en geef iedereen de gelegenheid om het verband uit te leggen tussen het plaatje en zijn/haar gebedspunt.

(Bron: cru.org)

 

 

Met een groep kinderen:
Vergeving met bruistabletten

Neem een kan met water en een paar vitaminebruistabletten. Breek ze eventueel in vieren, dan zijn ze minder groot. Moedig kinderen aan om te denken aan iemand die ze willen vergeven. Praat erover dat als we pijn hebben of boos zijn dit ons ook pijn doet, maar dat we God kunnen vragen om ons te helpen deze gevoelens los te laten. Stop het tablet in het water en laat de kinderen zich voorstellen dat ze God vragen om hen te helpen vergeven. Zodra de bubbels vanaf het tablet komen, stel je voor de gevoelens van pijn aan God te geven.

Het duurt even voordat de tabletten oplossen, wat ook aangeeft dat het soms langer duurt om te vergeven. Het water zal misschien ook iets van kleur veranderd zijn, wat laat zien dat het niet is alsof dat wat jou heeft gekwetst, nooit heeft plaatsgevonden. Het is alleen veranderd door God. 

(Bron: flamecreativekids.blogspot.com)