Eva Logo
26 januari 2017

'Ze stonden aan mijn bed om afscheid te nemen'

Janita de Boer kreeg in oktober 2015 last van heftige buikklachten. Kort daarvoor verloor ze haar tante en goede vriendin aan darmkanker, waardoor de alarmbellen gingen rinkelen.

“Ik voelde aan mijn lichaam dat er iets helemaal fout zat. In het ziekenhuis zagen ze mijn klachten eerst aan voor verstopte darmen, waardoor ik laxerende middelen kreeg toegediend. Maar dit hielp niet. Ik kon niet meer eten en niet meer naar het toilet, daarnaast kreeg ik ook nog koorts. Toen werd er verder onderzoek gedaan en bleek dat er een tumor in mijn darmen zat. De eerste operatie slaagde, de tumor was verwijderd. Ik was helemaal blij, want ik hoefde ook geen stoma. Iets waar ik als jonge moeder van drie dochters nog niet op zat te wachten. Maar kort daarna kregen mijn darmen lekkage. Ik werd opgenomen met koorts en bloedvergiftiging. Dit ging helemaal mis, waardoor ik vier weken in slaap ben gehouden op de intensive care. Familie en vrienden hebben aan mijn bed gestaan om afscheid te nemen.”
 
“Eind november 2015 werd ik wakker, een wonder van God! Wel hallucineerde ik als een malle. Ik zag onder andere mijn kind in het raam zitten en er waren feestjes op mijn kamer. De eerste weken nadat ik wakker was vond ik verschrikkelijk. Ik kon niets, niet eens praten. Mijn familie vierde Sinterklaas en mijn man was jarig. Ik was er niet bij. Ik voelde me alleen en vroeg God om hulp. Op de momenten dat ik het nodig had, kwam er post met mooie teksten uit de Bijbel of er klonk een lied dat antwoord gaf op mijn gebed. Zijn trouw en liefde heb ik gevoeld in deze moeilijke periode. Door Zijn steun en de steun van familie en vrienden heb ik weer opnieuw leren lopen en praten. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mocht genezen en weer vrouw, moeder, dochter, zus, en vriendin kan zijn. Wat ben ik onze trouwe God en Vader daar enorm dankbaar voor.”