Eva Logo
7 februari 2017 in Rouwverwerking

'Ik sta hier in rust, maar vanbinnen huil ik'

Een paar uur na het overlijden van zijn zoon Arnd Otten, gaat dominee Stoffer Otten uit Papendrecht zelf voor in de middagdienst: “U ziet een wankelende herder.” Plotseling snapte hij waarom hij een paar dagen eerder, toen hij nog van niets wist, huilend de liturgie samenstelde.

Arnd (25) was medewerker in een tbs-kliniek in Poortugaal. Een bewoner van de kliniek stak hem vrijdag 3 februari neer met een schaar. Op zondag 5 februari overleed Arnd. Dominee Otten kreeg een paar dagen daarvoor sterk het gevoel dat hij moest preken over de vraag: als Jezus voor ons is gestorven, waarom moeten wij dan nog sterven? “Ik heb de roeping u de weg te wijzen naar het hogere doel: wij moeten sterven om doorgang te krijgen naar het eeuwige leven.”