Eva Logo
8 februari 2017 in Liefde & Relatie

In welk seizoen zit jouw relatie?

Bevindt jouw relatie zich in de lente-, zomer-, herfst of winterperiode? Bekijk hier de kenmerken van elke periode én wat je huwelijk op dat moment nodig heeft.

Het huwelijk kent globaal vier seizoenen en elke periode heeft haar eigen charme én uitdagingen. Hoe zit het met jouw relatie: is het avontuur net begonnen of ben je al langer samen onderweg?

De lente

Dit zijn de spannende beginjaren van het huwelijk waarin je elkaar beter leert kennen en het in verhouding makkelijker is om veel tijd voor elkaar te maken. In deze fase is het cruciaal 'om de ander te leren accepteren zoals hij is'.

De zomer

In de zomerperiode van je relatie neemt de druk iets toe. Carrières en kinderen kunnen veeleisend zijn. Deze fase vraagt veel van beide partners. Maak de keus om jullie huwelijk hoge prioriteit te geven.


De herfst

Je hebt ondertussen al heel wat meegemaakt met elkaar als je de herfstperiode haalt. De (eventuele) puberende kinderen kunnen nog wel flink wat energie vragen. In deze fase is het vooral van belang om elkaar te ondersteunen en bemoedigen.

De winter

De wintertijd kan de fase van ‘het lege nest’ zijn. Na intensieve jaren breekt nu een rustigere periode aan. Mooi, maar ook spannend, omdat je allicht ook weer meer tijd samen gaat doorbrengen. In deze fase hebben gedeelde interesses en goede communicatie de hoogste prioriteit

Investeren

In welk seizoen je relatie zich ook bevindt: investeren in elkaar en jullie liefde mag altijd prioriteit krijgen. Bekijk de infographic links voor fijne tips om je relatie een boost te geven of om je partner eens in het zonnetje te zetten.

 

Hoe staat jouw relatie er voor? Ontdek hier of jullie relatie beter kan en op welk gebied. Vul de Relatietest allebei in en bespreek samen jullie resultaten.

De Marriage Course

Merk je dat jullie relatie sterker mag worden? De Marriage Course biedt romantische en inspirerende avonden. In je eigen omgeving, ontdek je hoe jouw relatie versterkt kan worden. De Marriage Course is voor stellen die willen investeren in hun relatie. De cursus is ontwikkeld door christenen, maar is relevant voor iedereen en behandelt onderwerpen waar ieder stel mee te maken krijgt. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent.