Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
8 februari 2017

In welk seizoen zit jouw relatie?

Bevindt jouw relatie zich in de lente-, zomer-, herfst, winterperiode? Bekijk hier de kenmerken van elke periode én wat je huwelijk op dat moment nodig heeft.

Het huwelijk kent globaal vier seizoenen en elke periode heeft haar eigen charme én uitdagingen. Hoe zit het met jouw relatie: is het avontuur net begonnen of ben je al langer samen onderweg? 

De lente
Dit zijn de spannende beginjaren van het huwelijk waarin je elkaar beter leert kennen en het in verhouding makkelijker is om veel tijd voor elkaar te maken. In deze fase is het cruciaal 'om de ander te leren accepteren zoals hij is'.

De zomer
In de zomerperiode van je relatie neemt de druk iets toe. Carrières en kinderen kunnen veeleisend zijn. Deze fase vraagt veel van beide partners. Maak de keus om jullie huwelijk hoge prioriteit te geven.


De herfst 
Je hebt ondertussen al heel wat meegemaakt met elkaar als je de herfstperiode haalt. De (eventuele) puberende kinderen kunnen nog wel flink wat energie vragen. In deze fase is het vooral van belang om elkaar te ondersteunen en bemoedigen.

De winter
De wintertijd kan de fase van ‘het lege nest’ zijn. Na intensieve jaren breekt nu een rustigere periode aan. Mooi, maar ook spannend, omdat je allicht ook weer meer tijd samen gaat doorbrengen. In deze fase hebben gedeelde interesses en goede communicatie de hoogste prioriteit.

 

Investeren
In welk seizoen je relatie zich ook bevindt: investeren in elkaar en jullie liefde mag altijd prioriteit krijgen. Hiernaast en hieronder vind je tips en inspiratie van verschillende organisaties met hart voor liefde en trouw. 

 

Hoe staat jouw relatie er voor? Ontdek hier of jullie relatie beter kan en op welk gebied. Vul de Relatietest allebei in en bespreek samen jullie resultaten.

De Marriage Course

Tijdens zeven romantische en inspirerende avonden, in je eigen omgeving, ontdek je hoe jouw relatie nog sterker kan worden. De Marriage Course is voor stellen die willen investeren in hun relatie. De cursus is ontwikkeld door christenen, maar is relevant voor iedereen en behandelt onderwerpen waar ieder stel mee te maken krijgt. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent.

Waarom zou je de Marriage Course doen?

  • Het is een leuk en ontspannen uitje voor twee. 
  • Je investeert in je in je relatie en groeit dichter naar elkaar toe.
  • Je krijgt meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Elke bijeenkomst levert eyeopeners op.
  • De cursus draait niet om spannende thema’s heen, maar brengt deze op een toegankelijke manier.
  • De cursus heeft ook een preventieve werking. Waar meer dan een derde van de huwelijken in een scheiding eindigt, is voorkomen beter dan genezen. Het geeft natuurlijk geen garantie op een goede relatie, maar de Marriage Course helpt je wel meer grip te krijgen op je relatie.