Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
8 februari 2017 in Huwelijk en relaties

Vier de liefde, vier je relatie!

Als je samen gelukkig gestart bent, wil je dit natuurlijk zo houden. Bekijk hier tips en ideeën om jullie liefde te vieren. En mooi meegenomen dat het deze week Valentijnsdag is, toch? Gebruik deze periode bijvoorbeeld om net wat meer aandacht te hebben voor elkaar, even stilstaan en kijken wat beter kan.

Het huwelijk kent globaal vier seizoenen en elke periode heeft haar eigen charme én uitdagingen. Hoe zit het met jouw relatie: is het avontuur net begonnen of ben je al langer samen onderweg? 

De lente
Dit zijn de spannende beginjaren van het huwelijk waarin je elkaar beter leert kennen en het in verhouding makkelijker is om veel tijd voor elkaar te maken. In deze fase is het cruciaal 'om de ander te leren accepteren zoals hij is'.

De zomer
In de zomerperiode van je relatie neemt de druk iets toe. Carrières en kinderen kunnen veeleisend zijn. Deze fase vraagt veel van beide partners. Maak de keus om jullie huwelijk hoge prioriteit te geven.


De herfst
 
Je hebt ondertussen al heel wat meegemaakt met elkaar als je de herfstperiode haalt. De (eventuele) puberende kinderen kunnen nog wel flink wat energie vragen. In deze fase is het vooral van belang om elkaar te ondersteunen en bemoedigen.

De winter
De wintertijd kan de fase van ‘het lege nest’ zijn. Na intensieve jaren breekt nu een rustigere periode aan. Mooi, maar ook spannend, omdat je allicht ook weer meer tijd samen gaat doorbrengen. In deze fase hebben gedeelde interesses en goede communicatie de hoogste prioriteit.

 

Investeren
In welk seizoen je relatie zich ook bevindt: investeren in elkaar en jullie liefde mag altijd prioriteit krijgen. Hiernaast en hieronder vind je tips en inspiratie van verschillende organisaties met hart voor liefde en trouw. 

De Marriage Course

Tijdens zeven romantische en inspirerende avonden, in je eigen omgeving, ontdek je hoe jouw relatie nog sterker kan worden. De Marriage Course is voor stellen die willen investeren in hun relatie. De cursus is ontwikkeld door christenen, maar is relevant voor iedereen en behandelt onderwerpen waar ieder stel mee te maken krijgt. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent.

Waarom zou je de Marriage Course doen?

  • Het is een leuk en ontspannen uitje voor twee. 
  • Je investeert in je in je relatie en groeit dichter naar elkaar toe.
  • Je krijgt meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Elke bijeenkomst levert eyeopeners op.
  • De cursus draait niet om spannende thema’s heen, maar brengt deze op een toegankelijke manier.
  • De cursus heeft ook een preventieve werking. Waar meer dan een derde van de huwelijken in een scheiding eindigt, is voorkomen beter dan genezen. Het geeft natuurlijk geen garantie op een goede relatie, maar de Marriage Course helpt je wel meer grip te krijgen op je relatie.

Boek Lang + Gelukkig

Wil je weten wat het geheim is van een gelukkig huwelijk, en wat een andere bron van passie is, die een leven lang blijft? Wil je er achter komen hoe je zeker weet of iemand de ware is? En hoe je een leven lang verliefd kunt blijven? Het boek Lang + Gelukkig geeft antwoord op al deze vragen en meer.

Het is een makkelijk te lezen boek met ontroerende, inspirerende liefdesverhalen van Nederlandse koppels die al langer dan 40 jaar gelukkig getrouwd zijn. Met dit boek heb je 4755 jaar huwelijkservaring in handen.

De auteur van het boek , Paulien Timmer (27), begon haar zoektocht naar lang en gelukkig getrouwde stellen tijdens haar studie gezondheidsvoorlichting. Momenteel volgt Paulien een training in de VS om huwelijkscoach te worden. Op haar website vind je interessante blogs en tips.

De Marriage Week 2017

Het Britse echtpaar Richard en Maria Kane zag steeds vaker om zich heen hoe weinig oog jonge stellen voor elkaar hebben. Het besef dat 'investeren in elkaar' niet vanzelf gaat, bracht hen in 1996 er toe om de stichting Marriageweek op te richte. De toenmalige premier John Mayor steunde het initiatief.

Vanaf die tijd is Marriage Week uitgewaaierd over de hele wereld en sinds 2008 ook naar Nederland. Het doel is de grote waarde van het huwelijk onder de aandacht te brengen en te benadrukken hoe belangrijk het is om daarin te investeren. Elk jaar wordt in de week rondom Valentijnsdag de Marriage Week georganiseerd. Net zoiets als Vaderdag of Moederdag, maar nu voor Relaties.

Iedereen kan meedoen met de Marriage Week door zelf een activiteit of evenement te organiseren: gehuwden, partners, ouders, kinderen, jongeren en ouderen. Maar ook vrijwilligers, ondernemers, of professionals die werkzaam zijn in bibliotheken, winkels, restaurants, gemeenten, kerken, sportclubs, bedrijven, enzovoort. Of bekijk de tiplijst hierboven.

http://www.marriageweek.nl/?page_id=108

Hoe staat jouw relatie er voor? Ontdek hier of jullie relatie beter kan en op welk gebied. Vul de Relatietest allebei in en bespreek samen jullie resultaten.

Of bekijk hier diverse artikelen en blogs over liefde en relaties.