Eva Logo
10 februari 2017 in Geloof

Wees mijn verlangen | 'Dit lied kan ik echt vanuit mijn tenen zingen!'

Be Thou my vision is een Iers lied, dat al wordt gezongen sinds de achtste eeuw. Alleen het feit dat talloze generaties christenen dit gebed gezongen hebben, maakt het bijzonder, vind ik.

In 1912 is het vanuit het Oud-Iers vertaald naar het Engels, en inmiddels is het ook in onze Opwekkingsbundel te vinden onder de titel ‘Wees mijn verlangen’. Wanneer het lied bij ons in de kerk gezongen wordt, kan ik het echt uit mijn tenen zingen. Tijdens het uitspreken van de woorden voel ik ook zo intens het verlangen om dicht aan het hart van de Vader te blijven! 

Als je op het internet zoekt, vind je er talloze variaties op, van Van Morrison (als je van popklassiekers houdt) tot Rend Collective (de swingende variant). Maar zelf ben ik wel erg te spreken over deze a capella-versie van Sam Robson. Hij zingt de vier stemmen allemaal zelf in. Bekijk zijn uitvoering hieronder.

Marlies Medema 

Sam Robson | Be Thou my vision

Be Thou My Vision Hymn - Acapella Arrangement

Wil jij op deze plek ook vertellen over jouw favoriete song(tekst)? Mail je verhaal naar eva@eo.nl

Tekst in het Nederlands

Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart


Leer mij U kennen in vreugde en smart.


Laat mijn gedachten op U zijn gericht,


wakend of slapend, vervuld van Uw licht. 

Geef mij uw wijsheid, uw woorden van eer,


dat ik in U blijf en U in mij Heer,


U als mijn Vader en ik als Uw kind


dat in Uw armen geborgenheid vindt. 

Geeft mij Uw schild en Uw zwaard in de strijd,


maak mij tot machtige daden bereid.


Wees als een burcht 


Als een toren van kracht,


Wijs mij omhoog waar uw liefde mij wacht. 

Wat baat mij rijkdom of eer van een mens:


Bij U te wonen is al wat ik wens,


Met als beloning dat ik op U lijk


Hemelse Koning, pas dan ben ik rijk. 

Hemelse Koning, die het kwaad overwon,


Als ik daar kom in het licht van Uw zon,


Stralend van vreugde, )


Getooid als een bruid )

Gaat mijn verlangen ) 2x


Nog meer naar U uit. )