Eva Logo
10 maart 2017

Bake Sale!

Tijdens Eva’s Zomerfestival op 23 juni organiseren we een Bake Sale! Ben jij een kei in het bakken van heerlijke taarten? Bak dan je beste taart en neem hem mee naar het festival, waar de taartpunten worden verkocht voor Eva’s goede doel. Winnares van Heel Holland Bakt 2016 Annemarie Pronk en banketbakster Tante Suiker kiezen de drie beste taarten. Maar wie zijn die juryleden eigenlijk?

Annemarie Pronk

Annemarie won vorig jaar de jaarlijkse bakwedstrijd Heel Holland Bakt. Ze komt uit een familie met veel kookliefhebbers, maar Annemarie was de enige bakker: “Ik hield altijd al het meest van zoetigheid, dus vandaar dat bakken. Toen ik op mezelf ging wonen ben ik echt veel gaan uitproberen en werd het een serieuze hobby. Ik vind het echt een ontspanning om te doen!”

Het jureren bij een bakwedstrijd is nieuw voor Annemarie: “Wel speel ik met mijn kinderen soms Heel Holland Bakt na en dan ben ik de jury. Ik roep dan heel dramatisch ‘Nog één minuut!’ en aan het eind proef ik de baksels en kies ik een winnaar.” Tijdens de Bake Sale op Eva’s Zomerfestival wil ze proberen te focussen op het totaalplaatje: “De smaak en structuur moeten goed zijn, maar het oog wil ook wat!”

Inmiddels heeft Annemarie haar eigen bakboek uitgebracht en verzorgt ze met veel plezier bakworkshops en bakdemonstraties. Op haar website annemariebakt.nl/ vind je meer informatie.

Tante Suiker

Tante Suiker is de banketbakkerij van Sharon de Graav. Sharon werkte jaren als IT’er. Zeven jaar geleden raakte ze haar baan kwijt en besloot ze van haar hobby haar werk te maken: ze startte haar eigen banketbakkerij.

“Het leuke van bakken vind ik dat je met losstaande producten iets heel nieuws creëert. Het wordt extra interessant als je gaat spelen met smaken en nieuwe combinaties. Dat is ook iets waar ik op ga letten tijdens het jureren: hoe origineel zijn de smaakcombinaties? Ik hou niet van standaard, ik wil verrast worden! Daarnaast vind ik dat een taart er echt mooi uit moet zien.”

Sharon volgt trouw alle bakprogramma’s en bedacht zich net hoe leuk het zou zijn om eens te jureren bij een bakwedstrijd toen ze een mailtje van Eva kreeg met de vraag of ze wilde jureren bij de Bake Sale. “Ik zie dat echt als een knipoog van boven. Ik heb de afgelopen jaren heel hard gewerkt en dit voelt echt als de kers op de taart!” Neem een kijkje op Sharons website tantesuiker.nl/ voor meer informatie over de banketbakkerij.

Meer over de Bake Sale lees je hier.

Meer lezen en/of je aanmelden voor Eva’s Zomerfestival op 23 juni? Klik dan hier.