Eva Logo
29 maart 2017 in Geloof

Creatieve gebedstips – Vragen

Rondom het thema 'vragen' hebben we nieuwe gebedstips voor je uitgezocht. Deze kunnen je helpen om op een actieve en vernieuwende manier te bidden.

 

Gebedsmuur

Kies een muur in huis waar je je gebedsmuur van maakt. Houd post-its bij de hand wanneer je bidt en schrijf je gebeden op, plak deze daarna op de muur. Misschien kan je met verschillende kleuren per maand werken, zodat je een idee krijgt wanneer je welk gebed hebt gebeden. Houd ook een stukje muur vrij voor je dank. Daar kun je de verhoorde gebeden hangen. Zo herinner je jezelf aan de punten waar je nog voor kan bidden, en groeit je geloof door het zien van de verhoorde gebeden.

 

Woorden omzetten in daden

Bidden kan gezien worden als een boodschap die je naar de hemel stuurt en die daar blijft. Je gebed omzetten in een actieve daad, visualiseer je gebed. Wanneer je bidt voor nieuw leven, ga dan zelf ook iets nieuws doen. Bijvoorbeeld: Ga een nieuw talent in jezelf ontdekken en ga daarmee aan de slag, plant een mooi plantje of stop zaadjes in de grond. Elke keer dat je voor de plantjes en de zaadjes zorgt, bid je ook je gebed.

 

 

Gebeden dagboek

Vaak onthouden we wat we hebben gevraagd aan God, maar vergeten we het wanneer Hij in onze vragen heeft voorzien. Zo kunnen frustraties achterblijven over onze onverhoorde gebeden. Maar misschien worden onze gebeden wel veel vaker verhoord dan we zelf doorhebben. Een gebeden dagboek helpt je grip te krijgen op je (deze verhoorde) gebeden. Blader na een tijdje een paar weken terug, en zie alle gebeden en vragen die je hebt opgeschreven. Misschien valt het dan op dat God vaker in onze vragen en behoeften voorziet dan wij beseffen.

 

Proef en geniet

Gebruik je zintuigen wanneer je gaat bidden. Organiseer bijvoorbeeld voor jezelf een picknick, en probeer daarbij al je zintuigen te prikkelen. Ga naar buiten, ruik de natuur, doe het eten in mooie schalen, en natuurlijk het eten wat jij ontzettend lekker vindt. Het oog en ons neusorgaan wil ook wat! En het bepaalt je bij de goedheid van God in dagelijkse dingen.