Eva Logo
7 maart 2017

Politica met studentes in de bres voor vrouwen

Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag: wereldwijd staat deze dag jaarlijks in het teken van het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen. Kandidaat-Kamerlid voor de ChristenUnie en fractievoorzitter van ChristenUnie provincie Groningen Stieneke van der Graaf komt deze dag op een bijzondere manier in actie en organiseert de Women’s Outreach Groningen.

“We leven in een mooi land met enorm veel sterke, daadkrachtige vrouwen. Desondanks zijn er nog steeds veel vrouwen die het moeilijk hebben. Omdat ze slachtoffer zijn van mensenhandel of huiselijk geweld, uitgebuit worden in de prostitutie, in afwachting zijn van een verblijfsvergunning, in armoede leven of niet naar school kunnen.”

“Daarom reik ik woensdagavond 8 maart, samen met vrouwelijke studentes in Groningen, uit naar deze moedige vrouwen. We gaan rozen uitdelen aan prostituees en aan vrouwen in de vrouwenopvang, gipsafdrukken maken van babyvoetjes met tienermoeders, hapjes maken met vrouwen in de vluchtelingenopvang en sieraden maken met ex-prostituees. Met deze actie willen we het signaal afgeven dat alle vrouwen van waarde zijn en dat God van ze houdt in welke omstandigheden ze zich ook bevinden.”

“Ik ben me bewust van het feit dat ik op deze plek in de politiek een voorbeeld kan zijn voor andere vrouwen. Ik vind het bijzonder om vrouwen te stimuleren en hen te laten ontdekken waar hun kracht ligt. En ik vind het belangrijk om al mijn mogelijkheden aan te grijpen om uit te reiken naar anderen die het moeilijk hebben.”

Via deze Facebookpagina houdt Stieneke van der Graaf mensen op de hoogte van de Women’s Outreach.