Eva Logo
24 april 2017 in Uit & thuis

De leukste wandelplekjes rondom Apeldoorn!

Dat Apeldoorn een fijne stad is om te winkelen, is te lezen in de Eva-editie van deze maand. Maar Apeldoorn ligt ook op de prachtige Veluwe, waar je heerlijk kunt wandelen. Hieronder lees je een aantal wandeltips. Aanvullingen? Post ze gerust hieronder!

Koninklijk wandelen

Paleis Het Loo is prachtig, de bossen eromheen zijn minstens zo mooi. En met de Oranjewandelingen, tot en met 31 oktober, combineer je ze allebei. Je wandelt via de barokke tuinen door de bossen en 

Klompen aan

Klompenpaden zijn dé paden die je nog eens ergens anders brengen dan de gebaande wegen. Wandel bijvoorbeeld over het Loenense Enkenpad (11 kilometer) of het Kopermolenpad (13 kilometer). Je passeert sprengbeken, historische landgoederen en nog veel meer moois. Klompen aan en gaan!

Loenense Waterval

De Loenense Waterval: met zijn vijftien meter de hoogste waterval van het land! Langs de brede beek die voortvloeit uit de waterval, kun je prachtig wandelen. 

De Groene Wissel

Deze wandeling start bij Paleis Het Loo, voert je dwars door het centrum van Apeldoorn en dan de natuur in. Leuk als je rust en vertier wilt combineren. 

Met de rolstoel eropuit?

Rondom Apeldoorn zijn volop ‘wandelmogelijkheden’ voor de rolstoelrijders onder ons. Het Kootwijkerzand bijvoorbeeld is een echte aanrader. Ook als je geen rolstoel hebt! 

Meer lezen? 

www.uitinapeldoorn.nl/apeldoorn-te-voet