Eva Logo
20 april 2017

'Mijn hart ligt bij mensen'

Ze hield van programma’s waar het ging over ‘de grote dingen in het leven’. Marion Lutke werkte van 1992 tot 2012 bij de EO als presentator bij onder andere VrouwZijn, Onverwacht bezoek , Ik mis je en Grenzeloos Verlangen.

“Een vriendin vertelde me dat ze een presentator zochten bij de EO. Ik had geen ervaring maar was wel ambitieus. Toch wilde ik niet solliciteren. Als het Gods bedoeling was dat ik bij de EO moest gaan werken, moest het vanzelf naar me toekomen. Ik wilde niet zelf de eerste stap nemen.”

Geen toeval

“Toen werd ik gebeld met de vraag of ik wilde solliciteren: iemand had mijn naam doorgegeven. Dat kon niet toevallig zijn en dus besloot ik er vanaf toen voor te gaan. Een screentest volgde en ik bleef ik als enige over. Wat was ik blij!”

“Ik begon met het presenteren van VrouwZijn: dat was een praatprogramma waarin we elke week gasten uitnodigden om over een onderwerp te praten en er waren ook items tussendoor waarin we echt op pad gingen.”

“De mooiste programma’s die ik mocht maken in mijn EO-tijd zijn Ik mis je, over het verlies van dierbaren, Grenzeloos verlangen, een adoptieprogramma en  Onverwacht bezoek, over ontroerende ontmoetingen van familie en vrienden in het buitenland.” 

Human interest

“Niet voor niks ligt mijn hart bij human interest, verhalen over mensen. Het ging in die programma’s over de grote dingen in het leven en je bouwde daardoor ook echt een band op met de gasten. Ik kwam bij ze thuis en deelde in hun emoties. Ik heb geleerd dat er in elk leven wel wat aan de hand is.”

“Er veranderde op een gegeven moment veel in de programmering, waardoor er minder plek overbleef voor de dingen die ik doe. Fulltime presenteren was niet langer mogelijk en na een aantal gesprekken met de EO hebben we samen besloten dat onze wegen zouden scheiden.”

Spannend

“Weggaan bij de EO was best spannend. Maar inmiddels heb ik mijn eigen coachpraktijk en dat gaat heel goed! Ik ben gespecialiseerd in coaching op het gebied van verlies en rouw, hooggevoeligheid en trauma’s. In zekere zin duik ik dus nog steeds in levensverhalen. Ook dit werk past goed bij me dus ik kijk niet meewarig achterom. Ik leef voluit!” 

Deze maand bestaat de EO 50 jaar! Dat vieren we onder andere met een aantal interviews met verschillende EO-vrouwen die op een gedenkwaardige manier betrokken zijn geweest bij Eva en/of VrouwZijn. We blikken terug op de bijzondere evenementen, verhalen en ontmoetingen. Lees ook het verhaal van Jacoleen van den Berg- Lieve, Henriëtte Laan en Noor van Haaften. Meer weten over het Jubileum van de EO, klik dan hier.