Eva Logo
4 april 2017

Op stap in Leeuwarden

Voor Eva in mijn stad zocht productiestagiaire Hedi Kruithof de leukste plekjes op in haar studentenstad Leeuwarden. In het blad kon je al tien tips vinden, hier lees je er nog vijf extra!

Barrevoets

Barrevoets is mijn favoriete koffietentje. Maar naast goede koffie hebben ze ook een breed assortiment aan (Duitse) speciaalbieren. Een heel gastvrij plekje!”

Boomsma Distilleerderij Museum

“Dit is een klein museum waar vroeger de Boomsma Beerenburg Brouwerij was. Je kunt er een leuke rondleiding met een proeverijtje doen. Ik heb het een keer samen met mijn vader gedaan: echt een leuk vader-dochteruitje!”

Alibi Hostel

“Slapen in de oude gevangenis (de Blokhuispoort) is een bijzondere ervaring! Perfect voor mensen die een low budget overnachting zoeken. Bovendien is het dit eerste en enige hostel van Leeuwarden.”

Pizzeria Pompei

“Onder studenten is Pizzeria Pompei echt een begrip. Deze pizzeria bestaat al meer dan 35 jaar geleden en is een van de drukst bezochte restaurants in Leeuwarden. Naast de lekkerste Napolitaanse pizza’s, serveren ze ook lekkere pasta’s en andere Italiaanse gerechten.”

Croissanterie Du Nord

“Het lekkerste broodje van Leeuwarden haal je bij Du Nord: de Pollo a la plancha. Lekker overdag als lunch, maar ook ’s avonds als late night snack na een avondje weg. Du Nord is vaak nog tot heel laat open.”

Kleding van de fotoshoot

Benieuwd naar de mooie kleding die Hedi op de foto's draagt? De panty komt van De Vingerhoed (Woldstraat 41, 7941 LE Meppel): een mooie, klassieke en hippe beenmodezaak. Hier vind je altijd iets passends onder je nieuwe jurkje!

Het jurkje is van AMIS Mode (Grote Kerkstraat 4, 7941 LB Meppel) een kledingwinkel voor de modebewuste vrouw waar je altijd warm wordt verwelkomd in een fijne sfeer waar je eerlijke stijladvies krijgt en altijd weer gelukkig naar huis gaat!