Eva Logo
6 april 2017

Stralende bediening bij Hotel Belmont

Zaterdag 20 mei start Eva’s Zomerwandeling vanaf 50|50 Hotel Belmont: een prachtige locatie midden op de Veluwe. Maar Hotel Belmont is meer dan een mooie locatie. Het biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek om te re-integreren. Een van die medewerkers is de stralende Shanthy.

Shanthy (31) werkt al bijna drie jaar in de bediening bij Hotel Belmont. Hier mag ze doen wat ze het liefste doet: mensen blij maken! Ze maakt koffie, thee en andere drankjes voor de gasten en tussendoor maakt ze ook nog een gezellig babbeltje met de mensen.

Autisme

Bij Hotel Belmont voelt Shanthy zich helemaal thuis, maar dat is wel eens anders geweest. Hiervoor had ze verschillende betaalde baantjes bij bijvoorbeeld een supermarkt, maar dat ging niet goed.

Shanthy heeft een vorm van autisme en daardoor is het voor haar lastig om bij een gewoon bedrijf te werken. “Door mijn autisme ben ik heel perfectionistisch, ik wil alles goed doen. Dus als iemand kritiek had, kon ik daar moeilijk mee omgaan en werd ik heel emotioneel. Bij een gewoon bedrijf houden ze daar geen rekening mee.”

Shanthy krijgt bij Hotel Belmont extra begeleiding waardoor ze steeds beter met dit soort lastige situaties kan omgaan. Ze heeft een eigen begeleider bij wie ze terecht kan als het even niet gaat en die bemiddelt bij conflicten.

Allemaal etiketjes

Shanthy had een moeilijke jeugd. Ze komt  oorspronkelijk uit Sri Lanka en kwam als baby van twee weken oud, volledig ondervoed, naar Nederland, bij haar adoptieouders. Shanthy voelde zich vaak anders, maar kon zich niet vinden in alle  etiketjes die ze kreeg opgeplakt. Uiteindelijk werd autisme geconstateerd en dat maakte veel duidelijk."

‘Iedereen naar Belmont!’

Inmiddels woont Shanthy in haar eigen appartementje en geniet ze van haar werk en alle gezellige collega’s bij Belmont. “Mijn collega’s moet je er ook in zetten, want die maken mijn werk het leukst! Anita, Samantha, Paula en Petra. En de rest ook hoor!“

Aan het begin van ons gesprek is Shanthy nog een beetje zenuwachtig maar als ze eenmaal begint te vertellen, ontdooit ze. “Ik vind het echt zo leuk dat om geïnterviewd te worden! Iedereen van Eva moet naar Belmont komen, zet dat er maar in! Ga je trouwens ook nog een foto maken? Dan moet wel het logo van Belmont goed te zien zijn! En mag ik je straks een rondleiding geven?”

Eva's Zomerwandeling

Kom jij al naar Eva’s Zomerwandeling? Je kunt kiezen tussen een ochtend- of middagwandeling, alleen of met vriendinnen. Tijdens de wandeling zoomen we in op het thema ‘Uw Koninkrijk kome’. Na afloop biedt Hotel Belmont speciaal voor Eva een heerlijk Italiaans buffet vanaf 17 uur. Wie weet komt Shanthy je wel bedienen! Let op: reserveren voor het diner verloopt niet via het aanmeldingsformulier van Eva, maar rechtstreeks via Belmont. Te bereiken op: 0318 482 365.