Eva Logo
24 mei 2017 in Geloof

Creatieve gebedstips - Volharding

Een langere tijd intensief met een taak bezig zijn. Vasthouden aan iets totdat het doel is bereikt. Dat is wat volharding inhoudt. Deze gebedstips helpen je daarbij.

Bij deze vierde aflevering van de Prayer Course hebben we een aantal bijpassende gebedstips verzameld die je kunnen helpen om stil te staan bij het onderwerp en daadwerkelijk te volharden in gebed.

Krijtstift op glas

Als je door een moeilijke situatie gaat waarin volharding essentieel is, kan het helpen om op ramen of spiegels in je huis met een krijtstift Bijbelteksten en bemoedigingen op te schrijven. Zo houd je jezelf continu ‘bij de les’, door de waarheid die je steeds terugziet in je eigen ramen en spiegels.

Psalmen

Soms is het moeilijk de woorden te vinden voor wat je tegen God wilt zeggen. Vooral als je in een moeilijke situatie zit. Het bijbelboek Psalmen staat vol met gebeden. Gebeden over moeilijke tijden, maar ook gebeden waarin God wordt grootgemaakt. Zoek een Psalm voor wat jij wilt zeggen tegen God, en lees deze hardop voor aan je hemelse Vader.

‘Spreek Heer, ik luister’

Wees eens stil. Vraag aan God wat Hij jou vandaag wil zeggen. Misschien is dat juist wat jij nodig hebt in deze moeilijke situatie te volharden.

Papieren ketting

Kies voor verschillende terugkerende gebeden een kleur papier. Elke keer als je in je gezin voor een bepaald onderwerp bidt, vul je de papieren ketting met die kleur aan. Door de uiteindes van een langwerpig papiertje aan elkaar te plakken krijg je een rondje. Het volgende papieren gebed kan hier weer doorheen en zo wordt de slinger steeds langer. Op deze manier zie je precies hoe vaak je voor de onderwerpen bidt. Fijn om op terug te kijken.