Eva Logo
11 mei 2017 in Geloof

'In een visioen zag ik Gods plan'

Jan van Meerveld deed afstand van zijn luchtvaartbedrijf en werd medebestuurder van Landgoed Pauwenhof, een plek waar mensen God en elkaar mogen ontmoeten en zich mogen ontwikkelen. “Een grote stap in geloof, want hoe konden we het ooit betalen?”

Jan van Meerveld: “‘Mijn vader heeft een helikopter’, kon mijn zoontje zeggen, maar een papa had hij niet. Ik was altijd druk met mijn luchtvaartbedrijf. Tijdens een mannenconferentie werd er iets aangeraakt in mij. De spreker bad voor me en zei: “Jan, er komt een dag dat je in Gods Koninkrijk zult ondernemen.” Dat was al heel lang een diep verlangen. Er brak een moeilijke tijd aan, waarin ik mijn bedrijf moest loslaten. Nu zie ik dat als een zegen, maar op dat moment niet! Een jaar had ik nodig om weer thuis te komen: bij God, maar ook bij Hanneke en de kinderen. Op een dag vertelde een kennis me dat hij landgoed de Pauwenhof had gekocht. Zestig jaar lang was dit pand privédomein van de Nederlandsche Bank geweest. Ik kende de plek, want ik had er weleens mensen met de helikopter afgezet. Vanaf dag één wist ik: hier gaat het gebeuren.

Stap in geloof

‘s Nachts zag ik Gods bedoeling met het landgoed in een visioen: een plek waar mensen God en elkaar mogen ontmoeten en zich mogen ontwikkelen. De volgende dag sprak ik erover met mijn vriend Martijn. Op dat moment ervoeren we allebei heel sterk in ons hart: dit is Gods weg voor ons. We kregen de kans om op het landgoed aan de slag te gaan. Een grote stap in geloof, want hoe konden we het ooit betalen? God beloofde ons het landgoed te geven en dat is ook gebeurd. Een van de vele wonderen die we het afgelopen jaar hebben meegemaakt.

Binnentuin

We zijn nu volop bezig om het landgoed op te bouwen. Dat doen we volgens Bijbelse principes, want we geloven dat Gods zegen daar op rust. Liefde, gastvrijheid, de ander dienen: dat brengen we in praktijk, op het landgoed, maar ook in onze nieuwe binnentuin. Delen van de tuin zijn zo aangelegd dat je je in Israël waant. Het graf van Jezus bijvoorbeeld, is tot in detail nagebouwd. Hier kunnen mensen ontdekken en ervaren wie God, Jezus en de Heilige Geest zijn; alsof je door een Alpha-cursus heen wandelt. Iedereen is hier welkom en je kunt gerust mensen meenemen. We hopen dat zij Gods liefde hier zó gaan ervaren, dat zichtbaar en tastbaar wordt vanuit welke bron we leven.”