Eva Logo
Slijmbal maken
12 mei 2017 in DIY

Slijmbal maken van lenzenvloeistof en scheerschuim

Fluffy slijm kneden! Een fijne gedachteloze bezigheid waar momenteel massa’s twaalfjarige meisjes én zelfs volwassen vrouwen op los gaan. Marlies keek mee met haar dochter Rinske, die al wekenlang allerlei bakjes in haar slaapkamer heeft staan. Onderaan de pagina kun je zien hoe jij zelf ook aan de slag kunt.

Zo maak je het lekkerste fluffy slijm!


Je hebt nodig voor je slijmbal:

- lenzenvloeistof (Action), flesje 360 ml

- flesje doorzichtige kinderknutsellijm (Action), 200 ml

- busje scheerschuim

- glitters en/of voedselkleurstof

 

En nu aan de slag!

Meng in een kom een scheut lijm en wat scheerschuim in ongeveer gelijke hoeveelheden met elkaar. Roer met een lepel. Voeg daar een paar druppels lenzenvloeistof aan toe. Goed roeren. De lenzenvloeistof zorgt ervoor dat het scheerschuim en het lijm met elkaar verbonden worden. Als je wilt dat het slijm steviger wordt, voeg je nog wat lenzenvloeistof toe, om hem weer zachter te maken kun je eventueel nog wat scheerschuim toevoegen. Blijft er geen slijm achter aan je vingers en is het lekker stevig? Dan kun je vervolgens nog een klein beetje kleurstof of wat glitters toevoegen via een holletje dat je in de substantie maakt. Even kneden, en hoppa: jouw slijmbal is klaar!

Bekijk de video waarin Rinske en Marlies samen slijm maken!

Nog iets leuks maken? Wat dacht je van squishies? Of een bidon met een mooie tekst erop? 

Lees ook: 5 series om samen met je kinderen te kijken