Eva Logo
6 juni 2018

Buig jij jezelf weleens letterlijk voor God?

In de eerste week van juni, in aanloop tot Eva's Kloosterretraite, leggen we iedere dag stukjes van onze hartsverlangens bij God neer. In navolging van Hanna, geïnspireerd op haar gebed. Doe je mee? Je kunt de overdenking zowel in tekst- als in podcastvorm beluisteren. De podcast vind je onderaan.

Dag 4 · God huldigen, Hem eer brengen

Licht

Steek een mooie kaars aan
 

Luister

‘Loof de Heer o mijn ziel’, Opwekking 733 (scroll even naar onderen voor de video van dit lied)
 

Lees

1 Samuel 1:1 - 2:11.
Kerntekst: ‘De volgende morgen vroeg bogen ze zich neer voor de Heer, waarna ze zich op de terugreis begaven’ - 1 Samuël 1:19

 

Eerste reflectiemoment

Voordat Hanna terugreist naar huis, eert ze God en buigt ze zich letterlijk voor Hem neer. Ze erkent dat Hij God is, de Ene die alle eer toekomt. Eren is Gods grootheid erkennen. Zijn grootheid maakt ons bewust van het verschil tussen Gods heiligheid en ons als mensen. We kunnen Hem eren kan door te buigen. Buig jij jezelf weleens letterlijk voor God? Of kniel je liever? Is er iets wat je hierin tegenhoudt? Zou je jezelf nu voor God willen buigen om Hem te huldigen?
 

Stil

Wees een minuut stil en breng je gedachten bij God. Eer Hem door jezelf letterlijk voor Hem te buigen of voor Hem te knielen.

Lees nogmaals de kerntekst:
De volgende morgen vroeg bogen ze zich neer voor de Heer, waarna ze zich op de terugreis begaven’ - 1 Samuël 1:19

 

Tweede reflectiemoment

Ondanks haar zware hart buigt Hanna voor God. Soms kan het prijzen en groot maken van God als een verstandelijke keuze voelen. Maar we worden ons dan bewust van Gods grootheid en beseffen dat Hij de Ene is die ons leven in Zijn hand heeft. Ken jij een onvervuld verlangen? Of verdriet dat niet lijkt op te lossen? Kun jij er nu voor kiezen om God toch te eren? Wil je op dit moment fysiek voor hem buigen? Waarvoor zou je Hem nu willen eren?
 

Bid

hardop het volgende gebed aan de hand van Psalm 103:1

Prijs de Heer, mijn ziel,

prijs, mijn hart, zijn heilige naam.

 

Beluister hier het lied' Tienduizend redenen':

Tienduizend redenen - Opwekking 733

Luister hier de podcast!

Klik hier om via Itunes te luisteren.

Of klik hier om via RSS te luisteren.

Is de Soundcloud player niet zichtbaar? Check of je de cookies hebt geaccepteerd of klik hier voor de link naar soundcloud.