Eva Logo
8 juni 2018 in Geloof

Door zingen word je gezegend

In de eerste week van juni, in aanloop tot Eva's Kloosterretraite, leggen we iedere dag stukjes van onze hartsverlangens bij God neer. In navolging van Hanna, geïnspireerd op haar gebed. Doe je mee? Je kunt de overdenking zowel in tekst- als in podcastvorm beluisteren. De podcast vind je onderaan.

Dag 6 · Bevrijd

Licht

Steek een mooie kaars aan.

 

Luister

‘Geloofd zij de Heer’, Opwekking 782

 

Lees

1 Samuël 1:1 - 2:11
Kerntekst: ‘Nu juicht mijn hart dankzij de Heer, fier heft mijn hoofd zich op, dankzij de Heer, mijn mond spreekt vrijmoedig tegen mijn vijanden, want dankzij Uw hulp beleef ik vreugde. Geen is er heilig als de Heer, er is geen andere god dan U, geen rots is er als onze God’ - 1 Samuël 2:1b - 2

 

Eerste reflectiemoment

Als antwoord op Gods geschenk, zingt Hanna een prachtig lied. Ze is vol dankbaarheid. Zingen kan wat woorden alleen soms niet kunnen. Zingen kan helpen om dat wat er in ons hart leeft te uiten en onze ziel te laten spreken. Door te zingen wijs je ook jezelf en de ander op God; Hij is God, Hij is de Ene. Was er een moment waar je God intens dankbaar was voor wat Hij deed? Hoe zou je Hem dit in een (zelfgeschreven) lied kunnen zeggen?
 

Stil

Wees een minuut stil en breng je gedachten bij God.

Lees nogmaals de kerntekst:
‘Nu juicht mijn hart dankzij de Heer, fier heft mijn hoofd zich op, dankzij de Heer, mijn mond spreekt vrijmoedig tegen mijn vijanden, want dankzij Uw hulp beleef ik vreugde. Geen is er heilig als de Heer, er is geen andere god dan U, geen rots is er als onze God’ - 1 Samuël 2:1b - 2

 

Tweede reflectiemoment

Soms voelen we ons niet in de stemming om te zingen. Zorgen, teleurstelling of onvervulde hartsverlangens maken dat we niet willen zingen. Toch kan zingen ons helpen en bevrijden. Zingen laat problemen niet verdwijnen maar plaatst onze situatie, onze zorgen en ons verdriet in het juiste perspectief; God is God, ik ben Zijn geliefde dochter. Zing je van zorgen vrij. Door zingen word je gezegend, omdat je ziel met zingen Hem de eer geeft. Welke woorden zou je op dit moment willen uitzingen naar God?

 

Bid - of zing!-  

hardop het volgende gebed aan de hand van hoofdstuk 69:31.

De naam van God wil ik loven met een lied,

Zijn grootheid met een lofzang prijzen.

 

Luister hier de podcast!

Klik hier om via Itunes te luisteren.

Of klik hier om via RSS te luisteren.

Is de Soundcloud player niet zichtbaar? Check of je de cookies hebt geaccepteerd of klik hier voor de link naar soundcloud.