Eva Logo
7 juni 2018 in Geloof

God eren - ook als je wensen niet zijn vervuld

In de eerste week van juni, in aanloop tot Eva's Kloosterretraite, leggen we iedere dag stukjes van onze hartsverlangens bij God neer. In navolging van Hanna, geïnspireerd op haar gebed. Doe je mee? Je kunt de overdenking zowel in tekst- als in podcastvorm beluisteren. De podcast vind je onderaan.

Dag 5 · Wensen

Licht

Steek een mooie kaars aan.

 

Luister

‘Blessings’ van Laura Story (scroll even naar onderen). Of luister naar:
• Psalm 145 van Shane & Shane,
• Psalm 145 - Adem om van U te zingen van Psalmen voor Nu, of
• Psalm 145 van The Modern Post.
Je vindt deze nummers op Eva’s Spotify Playlist.
 

Lees

1 Samuel 1:1 - 2:11
Kerntekst: ‘Ik ben de vrouw die destijds hier bij u tot de Heer heeft gebeden. Om deze zoon heb ik gebeden en de Heer heeft mij gegeven waar ik om heb gevraagd’ - 1 Samuël 1:26b - 27

 

Eerste reflectiemoment

Wat is Hanna blij met haar zoon! Ze weet; dit is een geschenk van God. In de tempel zoekt ze Eli op en aan hem laat ze Samuel, het geschenk van God, zien. Door anderen te vertellen over Gods werk in ons leven, kunnen we hen bemoedigen en aansporen in hun leven met God. Wat heeft God in jouw leven gedaan -misschien wel door pijn en verdriet heen? Wat getuigt van Zijn goedheid? Zou je dit met anderen kunnen delen? Hoe zou je dit kunnen doen?
 

Stil

Wees een minuut stil en breng je gedachten bij God.

Lees nogmaals de kerntekst:
‘Ik ben de vrouw die destijds hier bij u tot de Heer heeft gebeden. Om deze zoon heb ik gebeden en de Heer heeft mij gegeven waar ik om heb gevraagd’ - 1 Samuël 1:26b - 27

 

Tweede reflectiemoment

God is een gevende God. Maar misschien confronteert het verhaal van Hanna je met jouw verlangen waar God nog steeds niet op heeft gereageerd. Maakt Hanna’s verhaal je verdrietig, boos of  jaloers? Wat leer je van God in dit verhaal?

Gods karakter blijft gevend. In psalm 145 staat dat de Ene genadig en meelevend is. Kun je in jouw gebed God alleen eren? Kun jij dat blijven doen, ook als je wensen niet zijn vervuld? Geef je hem ook met je levenshouding de eer?

Bid

hardop het volgende gebed aan de hand van Psalm 145:7

Rechtvaardig bent U, Heer, in alles wat u doet,

U blijft trouw aan Uw schepselen.

 

Beluister hier het nummer 'Blessings':

Blessings - Laura Story (with lyrics)

Luister hier de podcast!

Klik hier om via Itunes te luisteren.

Of klik hier om via RSS te luisteren.

Is de Soundcloud player niet zichtbaar? Check of je de cookies hebt geaccepteerd of klik hier voor de link naar soundcloud.