Eva Logo
13 juni 2017 in Opvoeding en gezin

Vijf manieren om de beste vader in jouw man naar boven te krijgen

Jij wil graag dat jouw geliefde de beste vader is voor jullie gezin. Hier heeft hij jouw hulp bij nodig. Maar omdat mannen van nature niet zo makkelijk hulp vragen, moet je dat soms doen zonder dat hij het door heeft. Daarom onthult Marijn Op ’t Land - man van Annemiek en vader van twee kleuters en een baby - vijf manieren waarop zijn vrouw het beste in hem naar boven haalt als vader.
  1. Alles voor de fans

Voor een man zijn er twee typen vrouwen. Er is de mooie vrouw met glimmende oogjes die hem almaar complimentjes geeft. Hoe hij de chicken wings zo lekker laat smaken, wat hij een mooi kastje heeft gemaakt en hoe het kan dat de tomaten in de tuin zo goed groeien. En er is de zeikvrouw, die van alles van hem wil, altijd weet hoe het beter kan en altijd commentaar heeft. Beiden types liggen besloten in iedere vrouw. Er is altijd wat te zeiken, en altijd wat te bewonderen. Hij luistert echter liever naar de complimenteuze vrouw (en ontloopt haar als ze zeurt) - en hij doet alles om haar oogjes te laten glimmen. Wil je iets van hem, bewonder dan wat hij doet.

 

2.     De man en zijn ding

Iedere man heeft zijn ding. Zo houd ik van koken, tuinieren en klussen. Als ik een middag met de kinderen heb, dan zijn de kids opeens een tafeltje aan het schuren en kennen ze alle tuinkruiden bij naam. Een man wil zijn eeuwige kennis en ervaring overdragen. Over Lego, Ikea-kastjes, voetbaltrucjes of barbecue aansteken. Dit zijn de gezelligste momenten voor een man om samen te delen. 

 

3.     Zijn manier

Een man doet dingen op zijn manier. Zo leert hij kinderen in de speeltuin niet alleen schommelen, maar ook op de schommel te klimmen. Dingen die jij nooit zou doen. En dat is prima. Want als ze wijsheid en troost zoeken, gaan ze naar jou. Willen ze avontuur, een uitdaging of een keer een andere mening, dan gaan ze naar je man. Dat is prima. En heb een beetje vertrouwen - je hebt je partner zelf uitgezocht. 

 

4.     Nu even niet

Niet elk moment van de week ben ik de beste vader. Zeker na een drukke werkweek verlang ik naar een paar uur klussen in mijn schuur of als een zombie filmpjes kijken op Youtube. Daarna is mijn hoofd weer leeg en ben ik er weer voor mijn gezin. Bespreek met elkaar welke momenten je elkaar het best kan ontzien en geef elkaar zo ruimte.

 

5.     Stiekem bidden

Een man is ook maar een man. Hij kan een geweldige partner of vader zijn, toch blijft hij slechts een aards beeld van de hemelse standaard die we nodig hebben voor ons gezin. Soms weet je even niet – met de kinderen of in je relatie. Dan kunnen we altijd naar onze Hemelse Vader gaan.

 

Wil je echt de beste vader in je geliefde naar boven krijgen? Youth for Christ heeft een pakket ontwikkeld met een gratis barbecueschort én regelmatige inspiratie in de vorm van filmpjes, podcasts of een magazine. De barbecue is voor veel mannen immers een mooie manier om tijd door te brengen met het gezin. Kijk hier voor meer info.  

Marijn bij de barbecue.