Eva Logo
16 juli 2017 in Uit & thuis

De paden op, de lanen in: wandelroutes in Nederland

Als iets een ontspannen bezigheid is, is het wandelen! Nederland heeft de prachtigste plekjes te bieden. Deze vijf wandelroutes zorgen ervoor dat je heerlijk tot rust komt.

Wandelen kan natuurlijk in de bergen van Zwitserland of langs het Spaanse strand, maar ook in ons eigen kikkerlandje kan je veel moois zien. Alleen, met het gezin, de hond of met een vriendin. Even je gedachten op nul of juist een goed gesprek. De paden op, de lanen in!

De Vlietlanden

Deze wandeling door de Vlietlanden (Zuid-Holland) is 10 of 15 kilometer. Ideaal als je graag met de trein reist: je begint bij station Delft-Zuid en eindigt bij station Maassluis. Je wandelt door prachtige weilanden en langs vaarten. Trek dus niet je schoonste kleren aan, de paden kunnen best modderig zijn! Kijk hier voor de routebeschrijving.  

Stuwwalroute Sint-Jansberg

Wat is Limburg toch mooi! Deze wandeling van 7 kilometer ligt niet in het zuiden, maar in het noordelijkste puntje van Limburg, vlakbij Overijssel en Brabant. De route start bij De Pannekoekenbakker Plasmolen. Eerste even een kopje koffie voordat je het voormalige landgoed Sint-Jansberg in loopt! Je treft hier een stuwwallandschap uit de ijstijd aan, waarop het grootste kastanjebos van Nederland groeit. Je loopt langs heldere beekjes en je hebt vanaf de akkers prachtig uitzicht op het landschap.

Trage Tocht Earnewâld

Voor de echte bikkels: een wandeling van 18 kilometer door 't schone Friese land! Je vindt hier een uitgestrekt laagveenmoeras in het hart van Friesland, in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. Door het gevarieerde landschap zijn er veel verschillende dieren en planten te zien! Geniet van de rust en het geluid van de vogels. Heerlijk!

Uitwaaien op Walcheren

Ben jij een echte zee- en strandliefhebber? Dan moet je zeker deze wandeling op Walcheren (Zeeland) maken! Je loopt in de buurt van Domburg door de duinen, langs het strand, door een bosachtig natuurgebied en komt zelfs langs een kasteel en een museum! Download de route hier.

Trekvogelpad

In het midden van Nederland vind je deze prachtige route door de Amerongse Bovenpolder: van Langbroek naar Elst (14 kilometer). Geschiedenisfanaten kijken hier hun ogen uit: je loopt langs oude kastelen, landhuizen en poortgebouwen. Dat Nederland niet overal zo plat als een dubbeltje is, ervaar je ook tijdens deze route: er zitten een paar stevige heuvels in! De wandeling eindigt met de parel kasteel Amerongen.