Eva Logo
23 juli 2018 in Uit & thuis

Mijn hobby is postcrossing: geen vakantie, maar toch op reis

Eva’s redacteur Hedi wordt blij van kleine dingen zoals het krijgen (en versturen) van leuke post. Ook droomt ze van reizen en andere culturen ontdekken. “Door postcrossing kan ik deze dingen combineren!” In dit artikel lees je hoe dit werkt.
Kaartjes die ik gebruik voor postcrossing.

Met postcrossing kan ik kaarten sturen naar en ontvangen van mensen van over de hele wereld. Leuk om te doen als je zelf niet op vakantie gaat; zo kun je toch op avontuur gaan!

Om te beginnen moet je eerst een profiel aanmaken op postcrossing.com. Het is handig als je een beetje Engels spreekt, of je moet handig zijn met google translate. Je kunt aan de slag zodra je een velletje internationale postzegels hebt gekocht en wat leuke ansichtkaarten. Ansichtkaarten scoor ik overal: in souvenirwinkeltjes van musea, pretparken en uit allerlei steden en dorpjes waar ik kom.

De postcrossing website!

Hoe werkt het?

Om een kaart te versturen, klik ik op ‘send a postcard’. Ik krijg dan het profiel & het adres van een ander postcrossing-lid in mijn mailbox, met een code. De code komt op het kaartje te staan, met natuurlijk een leuk verhaaltje, dat ik meestal schrijf aan de hand van wat iemand over zichzelf vertelt op zijn of haar profiel.

Kaartjes die ik heb ontvangen via postcrossing.

Een kaart ontvangen

Wanneer de ander het kaartje ontvangt, voert die de code in op de website door op ‘register a postcard’ te klikken en de code in te voeren.

Ik krijg dan een mail met het bericht dat mijn kaart is ontvangen. Daarna begint het wachten (lees: elke dag zes keer de brievenbus checken), want zodra mijn gestuurde kaart geregistreerd staat, zal ook ik een kaart ontvangen van iemand ergens op de wereld. Zo heb ik al kaarten uit Rusland, Duitsland, Brazilië, Amerika en Finland.

Happy postcrossing!

Op zoek naar meer leuke dingen om te doen in je vrije tijd? Klik hier om te zien hoe gemakkelijk je bidon pimpt met een bijbeltekst!