Eva Logo
29 augustus 2017

Dagje Breda in vijf stappen

Eva-stagiaire Eloïse heeft haar hart verloren aan de Brabantse stad Breda. “Een levendige stad waar je tijdens een tussenuur heerlijk kunt rondslenteren.” Deze vijf plekjes mag je volgens Eloïse niet missen!

1. Lila The Store

Deze ruim opgezette, lichte winkel brengt kwaliteit en passie voor fashion, architectuur, en lifestyle samen.  Ben je op zoek naar een nieuwe mok, tof kaartje, of trendy jurk? Bij Lila The Store vind je het allemaal.

2. Puick

Wanneer je hier binnenkomt, word je in huiselijke sfeer gastvrij verwelkomd door het personeel. Puick is een gezellige concept store die graag de goede dingen bij elkaar brengt en waar alles wat je ziet te koop is. Je kunt je kopje koffie voor het raam op de schommels opdrinken.

3. De Boterhal

De Boterhal is een speciaalbiercafé, wijnbar en internationaal tapasrestaurant ineen. De hal ligt aan de Grote Markt van Breda, midden in het centrum. Vooral als je houdt van een speciaalbiertje is dit een aanrader. In de kelder (uit 1483) brouwen ze hun eigen bier en hebben ze een proeflokaal.

4. Kasteeltuinen

Bij de tuinen van kasteel Bouvigne stap je terug in de tijd. De tuinen zijn aangelegd tussen 1913 en de jaren ’30, en je vindt er klassieke stijlen uit Frankrijk, Engeland en Duitsland terug. Heerlijk om even een wandeling doorheen te maken.

5. Casa Maria

Dit mini-wereldwarenhuis zit bomvol originele artikelen. Je vindt er de leukste spullen van ver of dichtbij, merendeels handgemaakt door ambachtslieden, voor een eerlijke prijs, en onder juiste werkomstandigheden.