Eva Logo
28 augustus 2017

Een voorrecht achter het aanrecht :-)

Mijmeringen van boerin Carola bij het weer naar school gaan van haar kinderen....

Voor veel kinderen is het weer voorbij... die fijne vakantie. Dus een heleboel moeders in Nederland duiken met het ochtendgloren weer de keuken in om bekers en trommels te vullen met allerlei verantwoorde hapjes. En dat is geen kleinigheid tegenwoordig. Kind A lust geen aardbeien, kind B is allergisch voor banaan, kind C moet brood met vezels, op dinsdag blijven ze over, op donderdag is het gruitdag op school (koek is verboden, alleen groente of fruit mag als tussendoortje), enz. enz. Dus met de dauw nog op je oogbollen moet je je aandacht er goed bijhouden!

 

Koffie

Is het alleen maar kommer en kwel, al dat eten klaarmaken voor je kids? Elke dag weer? Nee, het is een voorrecht! Hoeveel ouders overal ter wereld lijden dagelijks onder het feit dat ze hun kinderen niet of nauwelijks kunnen voeden?! Dus hup, dat bed uit, plens water over je gezicht en aan de gang. En als ze dan - met trommels en al - vrolijk het schoolplein op huppelen en je huis weer leeg is, neem je een bak koffie en geniet je van de rust. Want dat mag ook. Fijne dag!