Eva Logo
31 augustus 2017

'Geen cappuccino, cola light, zout, suiker, snoep, brood...'

Ditmaal is het voor de tweede keer 'Detox donderdag!' Eva's Bianca neemt je mee naar Zwitserland, waar ze onder leiding van 'Healthy Hadassa's' Artina van Es gaat ontslakken en ontgiften - en dat allemaal aan de hand van de Bijbel. Lees haar avonturen in een blog en een vlog en check ook Artina's detoxtip!

De gezonde stok

“Sapvasten? Oh meid, ik heb het een dag geprobeerd en ik kreeg toch een hoofdpijn. Echt niks voor mij. Ben direct gestopt.” Een kennisje heeft gehoord dat ik voor een detox naar Zwitserland ben afgereisd en deelt haar ervaring. En, precies daarom was de afgelopen afbouwweek voor mij heilig. Die was keihard nodig om het detox-proces van aankomende week te verzachten. Dus de laatste dagen geen cappuccino, cola light, zout, suiker, snoep, brood, gebakken dingen, peulvruchten, ui, prei en knoflook binnen handbereik. En ook geen harde kaassoorten (gelukkig wel zachte, hoera voor geitenkaas!) en vlees.

“Hierdoor kunnen je spijsverteringsorganen het alvast wat kalmer aandoen,” staat er in de brochure van Healthy Hadassa,” en wordt de reiniging alvast op gang gebracht.” Dus heb ik vorige week braaf aan de groente, fruit, rijstwafels, glutenvrije pasta en zilvervliesrijst gezeten en dipte ik regelmatig enthousiast een worteltje in de hummus. Ik heb gezond eten nog nooit zo serieus omarmd. Mocht je ooit nog een gezonde stok achter de deur nodig hebben... een geboekte detox-week doet wonderen! ☺

Artina's detoxtip

Een milde detox voor thuis:

Het doel van detoxen is je lichaam even rust geven van alle onnatuurlijke en energievragende voedingsmiddelen. Sapvasten is daar een hele radicale methode voor, maar zeker niet de enige. Neem jezelf eens voor om één dag in de week alleen maar natuurlijk te eten: geen pakjes, potjes of rolletjes, alleen producten die je in de natuur zou kunnen tegenkomen. Hiermee creëer je een gezonde en realistische relatie met je voeding, krijg je meer zicht op wat je precies binnenkrijgt en wat dit met je doet en geef je je lichaam even rust van alle kunstmatige voedingsmiddelen.  

Smaakt dit naar meer, dan is een Hadassaweek voor jou misschien wel een goed idee.

Volgende week: Behind the scenes

Best te pruimen! Veel fruit en groente in de afbouwweek voor de de detox. Beeld: Jeannine Rijsdijk