Eva Logo
5 augustus 2017 in Uit & thuis

Goedkoop een dagje weg

Bij vakantie denk je misschien aan ver weg, een lange autoreis en een zonnig land. Maar lang niet iedereen reist af naar verre oorden in de zomermaanden. Daarom delen wij wekelijks onze leukste vakantiethuisblijftips met deze week tips voor dagjes weg in eigen land, met een klein budget.

Als je niet op vakantie gaat, is het leuk om af en toe een dagje eropuit te gaan! Maar hoe doe je dat met een klein budget? Met het hele gezin naar het pretpark of de dierentuin tikt toch als snel aan... Wij hebben een aantal leuke alternatieven.

Bezoek een stad

Als je goed nadenkt, zijn er waarschijnlijk genoeg steden in Nederland waar je nog nooit bent geweest, terwijl ze zeker de moeite waard zijn. Blader in oude Eva's eens terug naar Eva & mijn stad: in deze rubriek zijn verschillende steden uitgelicht met allerlei tips voor winkels, restaurantjes en mooie plekken. 

Natuurlijk kun je in een stad flink gaan shoppen en uitgebreid eten, maar je kunt het ook goedkoper houden. Neem zelf lekkere broodjes en sapjes mee en wandel door de stad zonder meteen van alles te kopen. Kijken is vaak net zo leuk! Zoek van tevoren bezienswaardigheden op die je wilt bezoeken, zoals een oude kerk, een mooi park of een bijzondere straat. Kost niets!

De natuur in

Een dag in de natuur is altijd een goed idee. Het maakt je hoofd leeg, je bent heerlijk buiten en je komt echt even uit de dagelijkse sleur. Ga picknicken in het bos, maak een lange fietstocht door de duinen of trek je wandelschoenen aan! Wij zochten al eerder vijf prachtige wandelroutes in Nederland uit, die vind je hier

Eten over de grens

Niet op vakantie, maar wel zin in aan avondje 'eten over de grens'? Kies een vakantieland waar je goede herinneringen aan hebt, en maak allemaal lekkere hapjes uit dat land. Je kunt bijvoorbeeld Italiaanse pizza'tjes en pasta's maken of een Griekse vleesschotel met tzatziki, jum!

Maak de avond nog specialer door de tafel gezellig te dekken met een leuk tafelkleed en boeketje uit de tuin, en draai tot slot ook de muziek uit het gekozen land. Als dat geen vakantiegevoel geeft...

Goedkope uitjes

Wil je toch met een klein budget naar een pretpark, de dierentuin of een amusementpark? Neem eens een kijkje op sites als dagjeuitactie.nl, korting-dagjeuit.nl, groupon.nl of vakantieveilingen.nl. Op deze sites kun je eenvoudig meedoen aan een kortingsacties of je kunt zelf bieden op verschillende uitjes.

Trein

Denk je erover om een dagje met de trein op stap te gaan? Op spoordeelwinkel.nl vind je leuke aanbiedingen van treinkaartjes in combinatie met verschillende uitstapjes. Ook leuk om te weten: kinderen tot 3 jaar reizen gratis en kinderen van 4 tot en met 11 jaar kunnen met een ruilrunner voor € 2,50 de hele dag met de trein.