Eva Logo
30 augustus 2017 in Eva's goede doel

Juana's Colombiaanse anijsbroodjes

Juana uit Cartagena deelt hier het smakelijke recept van haar anijsbroodjes. En neem van ons aan: die smaken heerlijk!

Je hebt nodig voor 5 stuks:

200 ml melk, 300 gram bloem, 2 eieren, 40 gram anijs, 200 gram suiker, rasp van 2 citroenen, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel natriumbicarbonaat, 150 gram boter.

Mix alles door elkaar, behalve de bloem. Voeg tot slot de bloem toe en meng het geheel goed door. Kneed er vuistdikke broodjes van en doe ze 30 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Tussendoor even prikken om te kijken of ze gaar zijn.

Juana’s kokosbrood

Gebruik dezelfde ingrediënten als bij het anijsbrood. Op een aparte plaat verhit je de geraspte kokos en suiker 20 minuten op matige temperatuur. Steeds omscheppen. Maak het deeg plat, doe de kokosmix in het hart en vouw dicht. Zelfde temperatuur, 40 minuten.